avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Buna seara.tatal meu a decedat acum 9 luni.Eu sunt copilul din prima casatorie.Mentionez ca nu am dat nici o declaratie de acceptare sau de renuntare la mostenire in cele 6 luni de optiune succesorala pt. ca nu am stiut acest lucru.Acum mama vitrega ma cheama la succesiune.Am primit citatie de la notar sa ma prezint sapt. viitoare.In citatie notarul specifica faptul ca trebuie sa aduc acea declaratie sau orice act doveditor precum ca am acceptat mostenirea in cele 6 luni de optiune succesorala.Intrebarea mea;are dreptul notarul sa-mi ceara acea declaratie si sa ma decada din dreptul de mostenitor ,eventual sa imi spuna ca sunt straina de mostenire deci prin urmare sa ma inlature de la succesiune? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:00, 9 August 2011
Nu notarul face acest lucru, ci succesibilii care au acceptat succesiunea fie in mod tacit, expres sau sub beneficiu de inventar va poate opune aceasta inlaturare. Dvs daca nu ati acceptat expres succesiunea in acel termen de 6 luni, ar tb sa dovediti ca ati acceptat tacit, prin acte de conservare sau administrare. Insa luati legatura cu mama vitrega poate nu doreste sa va inlature de la mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora iuzer iuzer Buna ziua, Sora mea a decedat luna aceasta. Avand in vedere ca dupa noul cod civil s-a prelungit termenul de succesiune de la 6 luni la 1 an, nu mai exista ... (vezi toată discuția)
Renuntare succesiune edigab edigab Buna ziua, am o mare problema, tatal a decedat in septembrie 2010 eu sunt singurul copil, in termen de 6 luni am facut declaratii de acceptare succesiune-mama ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)