avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare auto in contextul unui contract de novatie
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare auto in contextul unui contract de novatie

Buna seara,


In 2008 parintii mei au incheiat un contract de novatie cu o societate de leasing si un firnizor de automobile. Mentionez ca masina a fost noua si noi am fi vrut contract de leasing obisnuit dar acum am aflat ca nu e asa.

In urma cu un an am avut ceva probleme financiare si am rugat pe cei de la firma de leasing sa ne suspende platile sau sa le reesaloneze dar ei au cerut bani suplimentari pentru asta si am facut tot posibilul de am platit in continuare. Insa din martie anul acesta nu am mai avut cum sa platim Firma a continuat sa ne trimita facturile lunar iar noi sa speram ca reusim sa incepem sa platim ratele iar.

Luna aceasta ne-a cautat cineva de la o firma de recuperare si ne-a lasat o carte de vizita la o vecina. Cand a sunat mama, respectivul consilier fara alte introduceri a zis ca a venit sa ne ia masina daca nu platim in 5 zile lucratoare intreaga suma (6000 lei)

La intalnire s-a comportat foarte ciudat ne mintea ca lucreaza la firma de leasing leasing, ca e avocat, s.a.m.d I-am zis ca vrem un cadru legal de predare a masinii si ca nu pot sa ii dau pur si simplu bunul Raspunsul dlui a fost ca nu e problema el ne ridica masina oricum cand suntem la piata ca au mai facut din astea. Am mai cerut ragaz o saptamana

De cum a plecat am inceput sa dam telefoane la societatea de leasing unde am aflat ca ar exista o "Notificare de reziliere" din partea unui cabinet de avocatura in numele societatii de leasing Dupa n telefoane am obtinut ""Notificarea..."" in format electronic. Cand am vazut ce cluaze au pus m-am luat cu mainile de cap ceva de genul sa platim restul ratelor si sa dam masina Am sunat avocatul lor care m-a indrumat sa sun iar la ei Am sunat iar la soc de leasing...surpriza nu imi raspunde a nimeni. Am cumparat alta cartela de mobil si am sunat si am luat legatura cu un domn de la ""Reposesie bunuri"" I-am spus ca as vrea sa discutam rezilierea si sa aducem noi bunul, ca suntem de buna credinta si nu avem nevoie de recuperatori Nici nu a vrut sa auda! Ca sa discutam cu firma de recuperare

Ce sa ma fac? Dl de la ""Reposesie"" zicea de clauze pe care eu nu le am in contract Eu am doar un contract de novatie fara alt contract de leasing Am platit pana acum 56.000 lei (din care avans 15.600) si ar mai fi inca 11.000 euro pentru un hyundai i 30 Dati-mi va rog un sfat ca sunt disperata

Alte discuții în legătură

Cum poti reesalona un leasing, daca societatea ... atim atim Cum poti reesalona un ratele unui contract de leasing, daca firma de leasing trimite somatia si dupa cinci zile recuperatorii. Se poate ridica autoturismul de ... (vezi toată discuția)
Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Renuntare leasing pavelc pavelc As dori un raspuns rapid dar corect in legatura cu renuntarea la leasing, predarea masinii. Am acest contract la BCR Leasing, nu am mai putut plati ratele de ... (vezi toată discuția)