avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ipoteca
Discuție deschisă în Executare silită

ipoteca

exita un bun care este ipotecat pentru 2 imprumuturi diferite, credite bancare
pentru primul imprumut, implicit prima ipoteca, se plateste rata. pentru cel de-al doile nu se plateste rata si se ajunge in situatia executarii silite. se poate executa imobilul pentru ipoteca ulterioara?
ce se intampla in acest caz, bunul fiind ipotecat cu rang 1 pentru primul imprumut la care nu sunt probleme.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 16:33, 20 August 2011
se poate executa imobilul pentru ipoteca ulterioara?

Legea permite executarea silita a bunurilor cu sarcini.
ce se intampla in acest caz, bunul fiind ipotecat cu rang 1 pentru primul imprumut la care nu sunt probleme

Distributia pretului cunoaste anumite particularitati in sensul ca, in primul rand , va fi indestulat creditorul in favoarea caruia a fost constituita ipoteca de rang I.
vin amandoi sa-si recupereze banii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)
Ordinea indestularii creditorilor cristi111us cristi111us Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati in clarificarea urmatoarei probleme : In cazul unei executari silite (pentru o creanta de 40.000 Euro) a creditorului ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)