avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul preaviz concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul preaviz concediere

buna ziua! la ce data incepe sa curga preavizul? la data comunicarii notificarii de preaviz, la o data ulterioara sau altfel?

si cum se calculeaza cele 20 de zile? de ex dc preavizul se comunica pe 1 august, cand expira?
multumiri!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 11:35, 10 August 2011
De la data comunicarii sau o data ulterioara comunicarii.
Ultima zi de preaviz este 26 august.
multumesc, insa cum ati calculat cele 20 zile? 15 august e zi nelucratoare...1 august si 26 august intra in calcul?
15 august nu este zi lucratoare.
In situatia de fata 29 august va fi ultima zi de preaviz.

Preavizul este de 20 de zile lucratoare.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
tibio, utilizator
multumesc frumos! deci CIM inceteaza la 29 august, nu-i asa?
Aveti dreptate cu ziua de 15, nu am tinut cont. 1 aug este prima zi si 29 aug. ultima (introducand 15 aug. zi nelucratoare).
se poat naste discutii cu privire la prima zi. De ex., daca ii inaintez preavizul la sfarsitul programului mai poate fi considerata prima zi de preaviz data comunicarii? Sincer nu cred. Este o problema ce o puteti rezolva local, fie dati preavizul la prima ora din program fie specificati ca incepe din ziua urmatoare.

Alte discuții în legătură

Calcul termen apel , pe zile aurel_vl aurel_vl Proces civil judecat dupa vechiul cod de procedura Hotararea civila comunicata de Judecatorie in data de 28 iulie 2016 cu drept de apel in 15 ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)
Calcul termen depunere intampinare la adresa comunicata de tribunal totio totio Buna ziua imi puteti spune cum se calculeaza termenul pentru depunere intampinare la o adresa comunicata de tribunal sa presupunem ca: la data de 19 august ... (vezi toată discuția)