In urma cu aproximativ 5 ani am cumpărat împreună cu alți 3 prieteni un teren agricol. Întrucît se afla la aproximativ 500km distanta de mine ceilalți coproprietari s-au ocupat de el, eu ne mai avînd de-a face cu aceasta chestiune. Recent au apărut niște probleme cu rudele celui de la care s-a cumpărat terenul si a fost nevoie sa fie acționați în instanță de către ceilalți coproprietari. Am primit si eu zilele acestea o citație pentru procesul în care am calitate de reclamant, dar nu as dori sa ma duc la proces întrucît e cam departe şi oricum nu prea am avut eu de-a face cu terenul respectiv. În acest sens vin cu rugămintea de a ma ajuta cu răspunsul la doua întrebări:
1) este obligatoriu sa ma prezint si eu sau se poate judeca si în lipsa mea (participînd doar ceilalți 3 coproprietari)?
2) dacă chiar trebuie sa fiu și eu reprezentat, se poate totuși sa transmit o procura notarială / împuternicire avocațială altei persoane a.i. sa nu mai fie nevoie sa ma deplasez pana acolo?
Prezenta partilor la judecata nu este obligatorie.
Exista, totusi, anumite sanctiuni pentru neprezentarea la administrarea probei cu interogatoriu. Absenta nejustificata a partii poate fi interpretata de judecator ca reprezentand o recunoastere a pretentiilor partii adverse.
Puteti da procura de reprezentare sau imputernici un avocat sa va reprezinte.
Sau puteti intocmi un inscris, pe care sa-l depuneti la dosar, in care sa va exprimati pozitia privitoare la pricina.