avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentare la proces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentare la proces

In urma cu aproximativ 5 ani am cumpărat împreună cu alți 3 prieteni un teren agricol. Întrucît se afla la aproximativ 500km distanta de mine ceilalți coproprietari s-au ocupat de el, eu ne mai avînd de-a face cu aceasta chestiune. Recent au apărut niște probleme cu rudele celui de la care s-a cumpărat terenul si a fost nevoie sa fie acționați în instanță de către ceilalți coproprietari. Am primit si eu zilele acestea o citație pentru procesul în care am calitate de reclamant, dar nu as dori sa ma duc la proces întrucît e cam departe şi oricum nu prea am avut eu de-a face cu terenul respectiv. În acest sens vin cu rugămintea de a ma ajuta cu răspunsul la doua întrebări:
1) este obligatoriu sa ma prezint si eu sau se poate judeca si în lipsa mea (participînd doar ceilalți 3 coproprietari)?

2) dacă chiar trebuie sa fiu și eu reprezentat, se poate totuși sa transmit o procura notarială / împuternicire avocațială altei persoane a.i. sa nu mai fie nevoie sa ma deplasez pana acolo?

Mulțumesc mult de ajutor!
Cel mai recent răspuns: iust79 , utilizator 11:11, 10 August 2011
Prezenta partilor la judecata nu este obligatorie.
Exista, totusi, anumite sanctiuni pentru neprezentarea la administrarea probei cu interogatoriu. Absenta nejustificata a partii poate fi interpretata de judecator ca reprezentand o recunoastere a pretentiilor partii adverse.
Puteti da procura de reprezentare sau imputernici un avocat sa va reprezinte.
Sau puteti intocmi un inscris, pe care sa-l depuneti la dosar, in care sa va exprimati pozitia privitoare la pricina.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile si obligatiile avocatilor francesca1985 francesca1985 Buna ziua . Am si eu o curiozitate , un avocat care este parat intr-un dosar poate apara sau reprezenta intr-un proces civil ceilalti parati? (vezi toată discuția)
Judecator cu atitudine partinitoare radinschipaul radinschipaul Ex.:cauza cu 2piriti:piritul nr.1-persoana fizica,piritul nr.2-persoana juridica avind ca administrator si asociat unic piritul nr.1.Inca din actiunea ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri, audierea martorilor Marc767 Marc767 Am o rugaminte, in contenciosul administrativ, am nevoie de declaratia unor martori care sint angajatii partii adverse. Pot sa intocmesc o lista cu intrebari ... (vezi toată discuția)