avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile si obligatiile avocatilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile si obligatiile avocatilor

Buna ziua . Am si eu o curiozitate , un avocat care este parat intr-un dosar poate apara sau reprezenta intr-un proces civil ceilalti parati?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:53, 27 Aprilie 2011
Da.
fiind parte in proces ar trebui sa aiba imputernicire notariala si nu imputernicire avocatiala.
Avocatul este reprezentantul partii, mandatarul acesteia, cel imputernicit de parte sa-i apere drepturile, nu un fel de vice-judecator. Scriu asta pentru ca am mai intalnit situatii in care unii voiau ca avocatul partii adverse sa fie impartial si chiar ma intrebau cum pot sa-l recuzeze :(.
Asadar, daca avocatul poate sa reprezinte pe oricare parte intr-o pricina, chiar fara sa aiba nici un interes acolo, atunci, desigur ca daca nu are interese contrare celor pe care-i reprezinta poate sa-si faca meseria.
Dl Mihail daca dl avocat -parat nu are imputernicire notariala si s-a ajuns deja la recurs , iar el nu a avut imputenicire nici pt apel , nici pt fond ce ma sfatuiti sa fac? ( hotararile anterioare au fost in defavoarea mea)
Multumesc
1. Avocatul-parat este cumva ruda cu restul paratilor (non-avocati)?
2. ... Pai ... :-/ daca nu a avut in proces (fond, apel, recurs, pararecurs) nici imputernicire avocatiala, nici imputernicire/procura notariala sa reprezinte pe ceilalti parati, atunci ... de unde ati tras dvs. concluzia ca ... i-a reprezentat?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Avocatul părții adverse contestă calitatea procesuală activă a mea mn_ioan mn_ioan Bună seara. Revin cu aceeași problemă mai veche din 2017. Sunt creditor al unei hotărâri judecătorești emisă de către Curtea de Apel Cluj din 2014 ... (vezi toată discuția)
Anulare contract asistenta juridica (imputernicire avocatiala) T-cTc-T T-cTc-T In ce conditii se poate anula un contract de asistenta juridica (Imputernicire Avocatiala) si care sunt procedurile? (vezi toată discuția)
Informare singpink singpink Buna ziua, in calitate de parat intr un dosar parte civila cum pot afla avocatul care reprezinta partea cealalta? Mentionez ca la dosar nu este depusa nicio ... (vezi toată discuția)