avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vanzare cumparare cu suma platita integral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vanzare cumparare cu suma platita integral

In 2001 parintii mei au achizitionat de la sapte persoane mostenitore ale doi soti defuncti un imobil in judetul Calarasi. S-a incheiat la notariat un antecontract de vanzare-cumparare si au achitat suma integrala ceruta de vanzatori, lucru specificat in act. Nu exista specificat decat se vor face actele definitive in cel mai scurt timp. Au trecut 10 ani de atunci si actele au ramas in forma asta nemaiputand sa luam legatura cu vanzatorii si nici acestia nemaidand nici un semn. Am aflat ca sunt supravietuitori doar doi din sapte. Parintii mei locuiesc acolo nestingheriti platesc facturile, etc.
Intrebarea este cum sa solutionam cel mai bine speta. m-ar interesa un raspuns pas cu pas va rog mult. Nu ma gasesc intr-o situatie prea fericita. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Maria Petcu , Avocat 19:47, 10 August 2011
in primul rand nu inteleg delasarea parintilor dvs timp de 10 ani.....

Acel antecontract de vanzare cumparare a fost notata la cartea funciara?

incercati sa luati legatura cu cei care au ramas in viata si cu mostenitorii celorlalti care au decedat pt a face actul de vanzare cumparare la notar pe calea amiabila. Executorul judecatoresc va face notificarile pt a se prezenta acestia toti la notar pt autentificarea contractului intr o anumita zi, ora si la sediul biroului notarial. Daca acestia se prezinta se incheiei contractul, daca acestia nu se vor prezenta, dar toti, pentru ca altfel nu pot vinde, se intocmeste o certificare de fapte de catre notar , care consemneaza ca uremare a notificarii facute de executorul judecatoresc si dupa strigarile efectuate din 5 in 5 minute de notarul public, nu au fost prezenti toti cei care erau in drept sa incheiei acel contract. Cu aceasta certificare si antecontractul ii actionati in instanta apoi pe toti.
Daca exista un antecontract de vinzare cumparare perfectat la notariat, nu se poate sa existe formularea "in cel mai scurt timp" - cu atit mai mult cu cit pretul a fost platit integral iar bunul "imobilul" a fost remis.
Puteti sa cereti biroului notarial unde ati perfectat actul sa-i notifice pe promitentii vinzatori sa se prezinte pentru perfectarea actelor.
De asemenea exista posibilitatea de a promova in instanta actiune pentru "obtinerea hotarire judecatoreasca care sa tina loc de act autentic"
Cel mai bine ar fi totusi sa consultati un avocat.
Mult succes.
Daca nu treceau mai mult de 3 ani, avea toate sansele, insa este vorba de 10 ani si a intervenit prescriptia.
Intrucat au trecut mai mult de trei-termen de decadere-nu mai au la indemana decat o actiune in instanta prin care sa se invoce "uzucapiunea"de scurta durata,prin folosirea acelui antecontract drept"just titlu".Contactati un avocat intrucat este o problema de o complexitate care va depaseste,in situatia in care nu aveti studii juridice

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare proprietate in baza unui antecontract dubios gigelas gigelas Se perfecteaza un contract de vanzare - cumparare,la notarul public. Vanzatorul este o femeie batrana,mioapa,care nu stie sa scrie si nu mai vede sa ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa procedez ca sa prefectez un antecontract de vanzare cumparare incheiat in anul 1999 daca acum vanzatoarea dupa primirea titlului de propriet2ate nu mai vrea sa mearga la notar MihaelaMaftei MihaelaMaftei BUNA ZIUA! Cei care pot sa ma ajute ii rog sa imi scrie pe adresa mea de email andreeamelissa@yahoo.com Parintii mei in anul 1999 a cumparat doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare-cumparare teren gajat la banca Rkf Rkf In urma cu 3 ani si jumatate am facut Antecontractul de vanzare-cumparare pentru terenul din spatele casei. Pentru ca proprietarul tot evita semnarea ... (vezi toată discuția)