am un credit in franci de 75000,cu o rata de 512chf/luna,datorita cresterii francului f. greu reusesc sa achit ratele, as dori daca se poate sa imi dati un sfat sau o solutie referitoare la credit.
Cand dobanda se mareste faceti o adresa pe care o depuneti la banca, prin care va exprimati refuzul in legatura cu majorarea dobanzii, dat fiind faptul ca acordul partilor a fost realizat in alti termeni. Cititi cu atentie si contractul de credit privind dobanda si modalitatile ei de a varia pe parcursul rambursarii. O alta solutie ar fi sa faceti o sesizare la OPC, avand in vedere ca acum aveti calitatea de consumator.
Buna ziua, din pacate solutiile, cel putin pe care le intrezaresc eu sunt putine, si anume puteti negocia cu ofiterul de credite refinantarea creditului la un curs plafonat de institutie, ori sa solicitati o perioada de gratiere....
Intr-adevar si o refinantare poate fi o posibilitate, dar mai usor cred ca se poate realiza si o majorare a perioadei de rambursare a creditului. Astfel rata va scade, insa in timp se va mari, dat fiind fluctuatia dobanzii....
Contract de credit
ONU EMIL
Am contractat in noie. 2007 un credit de nevoi personale fara ipoteca cu dobanda variabila de la banca Millenium.
In martie 2007 s-a marit dobanda cu 1,5 ... (vezi toată discuția)