avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... insotirea minorului in afara granitelor romaniei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

insotirea minorului in afara granitelor romaniei

buna ziua,
sunt matusa din partea mamei a minorului de 11 ani. vreau sa merg cu minorul inafara ue, respectiv in turcia, minorul are pasaport individual dr parintii sunt despartiti,custodia a revenit mamei prin hotararea de divort.tatal cu care nu se afla in relatii foarte bune se alfa in italia pe perioada nedeterminata.intrebarea este pentru a iesi din romania doar eu si minorul imi trebuie neaparat imputernicirea si de la tata sau imi este suficient cea de la mama( ea avand custodia ) si cazierul judiciar , eventual documentul care atesta cui ii este dat custodia?
va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 20:35, 19 August 2011
Aveti nevoie de pasaportul minorului, hotararea de incredintare cu mentiunea ca este irevocabila, procura din partea mamei prin care isi da acordul sa va deplasati cu minorul in Turcia, in perioada X, cazierul d-voastra judiciar si o asigurare medicala pentru copil.
Declaratie! Nu procura. Declaratie acord prin care mama isi da acordul ca fiul sa calatoreasca in turcia in perioada .... Insotit de dvs. In acea declaratie va fi mentionata si hotararea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila prin care I se dadea mamei spre ingrijire si educatie copilul. De asemenea tb sa aveti cazier judiciar. Numai parintii care insotesc copii nu au nevoie de cazier, restul persoanelor, inclusiv bunicii au nevoie de acest act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din tara copil 14 ani ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,ce acte sunt necesare pentru a merge copilul minor in strainatate vacanta? sant divortat de 5 ani de mama copilui am hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Minor peste granita fara insotitori anycyk anycyk Buna ziua! M-ar interesa daca un minor cu varsta de peste 14 ani poate calatori peste granita fara a fi insotit de parinti si fara a avea o procura speciala? (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)