avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

Buna ziua,

Sunt de religie musulmana si as dori sa stiu daca pot beneficia de 2 zile pentru fiecare din cele 2 sarbatori religioase declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine , pentru persoane apartinand acestor culte.Anul trecut am beneficiat de aceste zile libere, dar managerul zonal afost schimbat si noul manager mi-a comunicat ca nu voi beneficia de aceste libere daca nu sunt prevazute in contractul colectiv de munca, si ca aceste zile mi le va compensa cu zilele libere de Pasti si Craciun , sarbatori crestine.Deci in concluzie, eu voi veni la serviciu, mi s-a comunicat.Este legal , sau nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 15:45, 10 August 2011
Acordarea acestor zile se face de catre angajator. Legal aveti dreptul, tehnic trebuie rezolvata problema. Daca pentru zilele ce ar trebui acordate functie de religia dv. angajtorul nu ar avea nimic impotriva, ce faceti cu zilele cand salariatii de religie ortodoxa nu lucreaza, firma este inchisa si nici dv. singura nu puteti lucra? Le puteti recupera sau nu va vor fi platite? Trebuie discutata aceasta situatie tinand cont in primul rand de functionarea firmei in bune conditii prin prestarea activitatii in programul stabilit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori legale in functie de apartenenta religioasa vicky200290 vicky200290 Buna. Am o nelamurire. Sunt o Matrora a lui Iehova si noi avem anual Comemorarea Mortii lui Isus. Singura noastra sarbatoare. Din codul muncii nu imi este ... (vezi toată discuția)
Zile concediu toy_story toy_story Buna seara, Daca in cadrul companiei avem angajati apartinand altor culte (musulmani etc) cand li se acorda zille libere pt sarbatorile legale? Am colegi ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)