Sunt de religie musulmana si as dori sa stiu daca pot beneficia de 2 zile pentru fiecare din cele 2 sarbatori religioase declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine , pentru persoane apartinand acestor culte.Anul trecut am beneficiat de aceste zile libere, dar managerul zonal afost schimbat si noul manager mi-a comunicat ca nu voi beneficia de aceste libere daca nu sunt prevazute in contractul colectiv de munca, si ca aceste zile mi le va compensa cu zilele libere de Pasti si Craciun , sarbatori crestine.Deci in concluzie, eu voi veni la serviciu, mi s-a comunicat.Este legal , sau nu? Multumesc
Acordarea acestor zile se face de catre angajator. Legal aveti dreptul, tehnic trebuie rezolvata problema. Daca pentru zilele ce ar trebui acordate functie de religia dv. angajtorul nu ar avea nimic impotriva, ce faceti cu zilele cand salariatii de religie ortodoxa nu lucreaza, firma este inchisa si nici dv. singura nu puteti lucra? Le puteti recupera sau nu va vor fi platite? Trebuie discutata aceasta situatie tinand cont in primul rand de functionarea firmei in bune conditii prin prestarea activitatii in programul stabilit.
Zile concediu
toy_story
Buna seara,
Daca in cadrul companiei avem angajati apartinand altor culte (musulmani etc) cand li se acorda zille libere pt sarbatorile legale? Am colegi ... (vezi toată discuția)