Buna ziua! Suntem institutie publica si am detasat din sistemul privat la noi o persoana ca sofer. Ulterior, la insistentele inspectorului de RU i-am solicitat cazier judiciar.
In acest document se specifica ca "este inscris" cu urmatoarele date:
1. Condamnat la 3 ani inchisoare cu executare la locul de munca pt art. 178 al. 2 CP, prin sp 98/31.01.1995 a Jud. sect. 4, dec.pen 404/28.04.1995 a TMB;
2. Condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare conditionata pt art 79 al. 1 din OUG 195/2002, prin sp 765/12.05.2005 a Jud. sect. 2, definitiva prin neapelare.
Va rog, sa-mi spuneti daca este legal sa tin detasata aceasta persoana la o institutie publica pe postul de sofer. Daca NU, unde este specifict acest lucru?
Va multumesc foarte mult!
Simplul fapt ca are cazier nu determina incidenta imposibilitatii de a exercita o activitate pentru care sa fie remunerat corespunzator. De asemenea, condamnatii au dreptul la reintegrare sociala. Cum poate fi reeducat, daca nu i se ofera oportunitatea indreptarii lui?
Aveti dreptate cand va referiti la reintegrare, dar ...sa fie incadrat ca SOFER in cadrul unei INSTITUTII PUBLICE este permis? Pentru ce se mai cere cazier?
in cazier scrie: Condamnat la 3 ani inchisoare cu executare la locul de munca pt art. 178 al 2 CP si...condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare conditionata pt art. 79 al. 1 din OUG 195/2002, definitiva prin neapelare.
Deci...am voie sa-l detasez intr-o institutie publica pe post de sofer???
Va multumesc!