avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sofer cu cazier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sofer cu cazier

Buna ziua! Suntem institutie publica si am detasat din sistemul privat la noi o persoana ca sofer. Ulterior, la insistentele inspectorului de RU i-am solicitat cazier judiciar.
In acest document se specifica ca "este inscris" cu urmatoarele date:
1. Condamnat la 3 ani inchisoare cu executare la locul de munca pt art. 178 al. 2 CP, prin sp 98/31.01.1995 a Jud. sect. 4, dec.pen 404/28.04.1995 a TMB;
2. Condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare conditionata pt art 79 al. 1 din OUG 195/2002, prin sp 765/12.05.2005 a Jud. sect. 2, definitiva prin neapelare.
Va rog, sa-mi spuneti daca este legal sa tin detasata aceasta persoana la o institutie publica pe postul de sofer. Daca NU, unde este specifict acest lucru?
Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:46, 7 Septembrie 2011
Pentru asemenea fapte penale,care au legatura directa cu exercitarea profesiei de conducator auto,asa cum rezulta din incadrare in ambele cazuri,NU !
Se pare ca respectivul are probleme si cu consumul de bauturi alcoolice la volan,...
crmnradu a scris:

in cazier scrie: Condamnat la 3 ani inchisoare cu executare la locul de munca pt art. 178 al 2 CP si...condamnat la 8 luni inchisoare cu suspendare conditionata pt art. 79 al. 1 din OUG 195/2002, definitiva prin neapelare.
Deci...am voie sa-l detasez intr-o institutie publica pe post de sofer???
Va multumesc!

Cand au fost pronuntate aceste hotarari ? ... in afara de aceste condamnari , mai exista si masuri complementare stabilite de catre instanat de judecata?

Potrivit Codul Muncii , detasarea nu este conditionata de existenta sau inexistenta unui cazier judiciar , ci doar daca nu exista un impediment care sa-l faca incompatibil pe salariatul respectiv sa ocupe o functie la angajatorul unde este detasat.
Daca a fost condamnat pt. ucidere din culpa la volan,si mai apoi a fost prins conducand beat la volan,chiar daca faptele respective presupand ca pot fi supuse reabilitarii judiciare,cred ca sunt motive destul de bine intemeiate care sa se constituie in impediment major pt. angajarea respectivei persoane.
Nu fac presupuneri cu privire la faptele savarsite , ci doar exista posibilitatea ca pe langa sanctiunea principala sa mai existe si o masura complementara ... in functie de raspuns pot emite o parere sau un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea in cazul unei pedepse cu suspendarea cond.a executarii acesteia? gflor2004 gflor2004 cum poate fi reabilitata o persoana condamnata la 1 an si 6 luni cu suspendare cf art 81,83,pt art 208/1,209/1,g,i cp,41/2,74,76 cp prin sp 2819/14.09.2005 a ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis maariusboros maariusboros Cumnatul meu a condus fara permis in 2007 si are cazier. Si vrea sa faca Scoala de Soferi . Am o intrebare pt. dumneavoastra . Mai poate da de permis daca in ... (vezi toată discuția)
Cazier - pot urma scoala de soferi? catalin_haiducii catalin_haiducii Buna ziua, daca o persoana este condamnata la 2 ani inchisoare cu suspendare conditionata a executarii pedepsei, conform art 81 Cp, art 82 Cp, pentru art ... (vezi toată discuția)