avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... plangere contraventionala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

plangere contraventionala

buna ziua,
am si eu o nelamurie , daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat . in speta, am un prieten care a avut un accident de circualtie, accident usor , fara victime , conform pv s-a consattat vinovatia celuilalt participant in tarfic . acesta a reparat masina pe rca-ul celui vinovat, s-a intocmit dosar de dauna la societatea de asigurari , totul legal . Dar, dupa 2 luni , cel vinovat contesta procesul verbal in instanta, prin plagere contrav , se da sentinta prin care se anuleaza pv de contraventie .Aici incep problemele: societatea de asig ii trimite somatie prietenului meu prin care il obliga la plata despagubirilor, deoarece s-a anulat procesul verbal de contrav .El are casco la o alta societate, si rca . Specific faptul ca a fost citat la proces in calitate de martor , unde a spus ca nu are nimic de declarat si nu intelege ptr ce se afla acolo. Ce sfat imi dati ?? Va multumesc din suflet !
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
Avocat Irina Carmen Cristea, Avocat
Cel mai recent răspuns: Avocat Irina Carmen Cristea , Avocat 22:54, 19 August 2008
Aceeasi problema o am si eu singura diferenta este ca eu nu m-am prezentat la tribunal in urma a 3 citatii (pana acum).
Cred ca asa trebuia sa procedeze si prietenul tau, dar daca este cineva care sa ne lamureasca il rog sa posteze aici.
Multumesc anticipat!
in calitate de martor ai fost citat? oricum nu am inteles de ce a fost citat ca martor , era parte vatamata conf p. v. de contrav . problema este ca nici un a din cele doua societ de asig nu vor sa colaboreze . Ma gandeam la o compensare intre cele doua societati de asigurari , dar nu vor sa colaboreze .

Poate cineva sa ne ajute ??
va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de intervenient fortat ContSters236702 ContSters236702 Buna ziua. Fiica mea a provocat un accident (a trecut pe rosu), i-a produs daune masinii lovite, fara victime, intelegere amiabila. Conducatorul auto lovite ... (vezi toată discuția)
Vinovatul nu isi da acordul sa se foloseasca rca-ul lui calin_andrei calin_andrei Salutare colegi! Am si eu urmatoarea situatie: cineva a lovit-o din mers pe o amica. S-au oprit, au vorbit, dar persoana vinovata a fugit in loc sa mearga ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala, daune, expertiza tehnica alina75 alina75 buna ziua! Vă rog mult daca ma puteţi ajuta. Sotul meu a fost implicat într-un accident fără victime. Doamna avea STOP, zice că s-a asigurat,dar a ... (vezi toată discuția)