avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Hai sa jucam ''logica distractiva''
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Hai sa jucam ''logica distractiva''

Regulamentul este :oricine poate posta o problema de logica distractiva,se joaca pana da cineva raspunsul,daca nu l da nimeni in 10 zile cel ce a postat da raspunsul.Incep eu-avem un cos cu 3 mere si 3 copii , se da cate un mar la fiecare copil si mai ramane un mar in cos .Cum e posibil?B-)
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 00:41, 6 Septembrie 2011
pneagu a scris:

Unul din cei trei copii tine cosul in care se afla merele. Doi copii primesc cate un mar, al treilea mar ramanand copilului, in cos. Am reusit?:D
=D>acum una mai dificila:P "avem o sala de judecata ,in sala judecatorul , cel judecat plus doua persoane -fiecare in fata unei usi (unul minte unul spune adevarul ,nu se stie care spune adevarul si care minte).judecatorul ii spune celui judecat sa puna o singura intrebare unuia din cei doi si sa afle usa care duce spre libertate(o usa duce spre libertate alta spre moarte -cele doua persoane stiu care duce spre moarte si care duce spre libertate)Cel judecat pune intrebarea si afla usa care duce spre libertate.Ce intrebare a pus?B-)

9
Având în vedere faptul că unul dintre gardieni era mincinos , iar altul spunea adevărul, inculpatul îl întreabă pe cel mincinos, care este usa care il va duce înspre moarte? Iar acela îi indică uşa înspre libertate.B-)
Acum, îmi scapă cum l-a întrebat tocmai pe acela, poate intuitiv :D
Însă şi dacă l-ar fi întrebat pe cel care spunea adevărul , acelaşi lucru, tot ar fi aflat uşa care l-ar fi dus spre libertate.Omul care spunea adevărul i-ar fi indicat uşa care ducea spre moarte, iar inculpatul ar fi aflat astfel uşa înspre libertate....
Dacă şi acum sunt ,, pe lângă,,, renunţ.
"pneagu, felicitări :)B-)
Norocul incepatorului a fost, acum sa vedem. :D
Intrebarea adresate unei persone aflata in fata unei usi:
"vrei sa iesi cu mine pe acasta usa"
Indiferent cui a pus intrebarea, raspunsul celui care spune adevarul va fi "da" fiindca nu minte dar si al celui care minte ar fi unul afirmativ. De ce? Nici mincinosul nu vrea sa intre spre moarte.
Am incercat, rezultatul....

Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
ContSters42179, utilizator
Intrebarea ar fi putut sa fie una al carei raspuns ar fi evident.
De exemplu: Cati oameni sunt in incapere?
Daca i se raspunde 4 - omul spune adevarul, daca nu - nu.
Daca i se raspunde 4 - omul spune adevarul, daca nu - nu.

Nu sustin ca raspunsul meu este bun dar in ce spuneti cu ce ajuta, nu stiti unde duce fiecare usa.

Alte discuții în legătură

Bancuri ! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]LUNG DA\' BUN,CITITIL ![/b]B-) Doua femei discutau incet intr-un compartiment de tren. Pe una din banchete statea un domn, care pretindea ca doarme. O ... (vezi toată discuția)
Sechestrare in banca pe timpul alimentarii bancomatului turdeanu turdeanu Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca e legal ca o banca sa tina clientii inchisi in incinta bancii pana lucratorii banci alimenteaza bancomatul? ... (vezi toată discuția)
Spune un banc, gluma cu avocati! Roland Mindrila Roland Mindrila Incep cu unul \" Un client isi intreaba avocatul: - Cat cereti pentru o consultatie? - 3000 euro pentru trei intrebari. - Nu este un pic cam scump? - Ba ... (vezi toată discuția)