avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reinfiintare post desfiintat..
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reinfiintare post desfiintat..

Am o firma care pana acum 2 luni a avut in cadrul departamentului de vanzari 2 angajati: un reprezentant vanzari si un director de vanzari. Din cauza vanzarilor scazute am fost nevoit ca reprezentantul de vanzari sa-l concediez cf. art. 65 (1) - concediere individuala prin desfiintarea postului. Acum vanzarile au crescut foarte mult si persoana ramasa nu mai face fata; trebuie sa mai angajez o persoana ca reprezentant vanzari insa nu stiu daca am voie sa angajez o alta persoana pe postul desfiintat si sa-l creez din nou. Am voie acum dupa 2 luni sa mai fac angajare pe acel post? Va rog sa-mi specificati si cadrul legal ca sa pot justifica in caz de control. Persoana care a plecat din firma s-a reangajat si nu mai revine... Multumesc
Cel mai recent răspuns: Aurelk , utilizator 09:01, 11 August 2011
E indicat sa obtineti o negatie din partea fostului angajat ... sa-i comunicati ca reinfiintati postul respectiv ... el o sa va comunice probabil ca nu mai e interesat de acel post si ca atare puteti proceda la angajarea unei alte persoane.
Multumesc de raspuns.. o alta parere? Totusi legea ce spune? Stiu ca la concedieri colective termenul este de 45 de zile parca pana poti face alte angajari pe acelasi post. La concediere individuala? va rog... cu mentionarea cadrului legal..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj VLADUTZA07 VLADUTZA07 Se mai poate angaja intr-o firma o persoana care beneficiaza de somaj ca urmare a desfiintarii postului? Este vorba de acceasi firma. Se mai poate angaja pe ... (vezi toată discuția)
Reangajare salariat Vilcu Gina Vilcu Gina In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!angajarea pe un post care s-a desfintat(art 65(1))cod muncii tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 S-a concediat un sofer cu art 65 alin 1 Codul Muncii!la 2 zile dupa concediere, conducerea societatii vrea sa angajeze alt sofer!!!!e voie sa faca asa ceva?la ... (vezi toată discuția)