avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SOMAJ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SOMAJ

Se mai poate angaja intr-o firma o persoana care beneficiaza de somaj ca urmare a desfiintarii postului? Este vorba de acceasi firma. Se mai poate angaja pe acelasi post ca urmare a crearii lui ulterioare? Dupa cat timp?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 20:55, 5 Noiembrie 2009
Da, se poate reangaja oricand si pe acelasi post daca acesta s-a reinfiintat.
Imi puteti spune va rog si temeiul legal in baza caruia se poate face acest lucru?
Multumesc
Dar nu o sa mai beneficiezi de cei 30% din indemnizatie de somaj deoarece te angajezi la angajatorul care te-a concediat.
Temei legal:Art. 3. - (1) Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă şi a profesiei, meseriei sau activităţii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într -un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
VLADUTZA07:
Temeiul legal pentru ce?
Incheierea unui CIM se face in baza Codului muncii, art.10-36.
Temeiul legal pentru posibilitatea de reangajare?:D Tot ceea ce nu este interzis expres este permis !
In privinta reangajarii pe acelasi post reinfiintat, Codul Muncii in art. 65 si urm. reglementeaza conditiile de desfiintare a posturilor - concedierea colectiva sau individuala, si impune in anumite cazuri chiar obligatia angajarii pe postul reinfiintat a acelui salariat care a fost disponibilizat anterior prin desfiintarea postului - daca postul este reinfiintat in mai putin de 9 luni de la data desfiintarii lui. Dupa aceste 9 luni, oricine poate fi angajat in postul reinfiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflicte de munca D.maria D.maria e legal sa disponibilizezi prin desfintarea punctului de lucru si sa infintezi altul renuntand la angajat? (vezi toată discuția)
Reangajare salariat Vilcu Gina Vilcu Gina In cazul in care s-a dispus concedierea salariatului prin desfiintarea postului si trimiterea lui in somaj,dupa cat timp am voie sa-l reangajaez daca ... (vezi toată discuția)
Dilema!ajutor! daniela20 daniela20 In cazul in care am dat preavizul de somaj si am desfintat postul si s-a terminat preavizul dar totusi am nevoie de acel post cum procedez?Daca o sa chem ... (vezi toată discuția)