avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum demonstrezi un fapt notoriu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum demonstrezi un fapt notoriu?

In speta, instanta mi-a solicitat sa citez societatea parata intr-un cotidian de raspandire nationala, ceea ce am si facut prin intermediul cotidianului Romania Libera. Grefierul, cand a facut referatul cauzei a considerat ca RL este cotidian de raspandire locala, iar instanta a fost de acord si a suspendat judecarea cauzei.X-(

Desi este de notorietate faptul ca Romania Libera este cotidian national, trebuie sa am si o dovada in sprijinul "notorietatii" pentru a fi sigur de succes.
Orice idee este binevenita.

multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 16:25, 25 August 2008
Aveti maimulte variante la care ati putea recurge.
1. Petitie catre Ministerul justitiei
2. Adresa redactiei Romania Libera si a se pune intrebarea daca este sau nu locala sau nationala
3. Agentiei de monitorizare a presei
Da unde va judecati? La Spirochetii din Deal?

Pe de o parte, in codul de procedura se folosste expresia "ziar mai raspandit" ...
Apoi citarea prin publicitate e cu "sau". Monitorul Oficial sau ziar mai raspandit... Daca nu-i placea ziarul, poate-i placea Monitorul...
Si daca se constata ca procedura de citare este viciata se dispune ... refacerea citarii si nu suspendarea.:O In ce temei a luat instanta acesta masura? (aberanta).
Ultima modificare: Miercuri, 20 August 2008
romascanu, moderator
Cred ca pe insusi ziarul in cauza scrie tirajul si gradul de acoperire - cotidian local, regional sau national; ziarele mari au atat editie regionala cat si nationala.
Judecatoria Cluj...nu stiu cat de aproape sau departe este Spirochetii din Deal ca sa imi dau seama de influenta reciproca a procedurilor de judecata. :D
De data aceasta citarea nu a fost cu "sau". S-a dispus doar citarea intr-un ziar de raspandire nationala.
Daca vrei, iti dau o copie de pe hotararea judecatoreasca.

Cel mai simpatic insa, este faptul ca am apelat la RL, iar dansii nu mi-au raspuns la e-mail.
O sa mai incerc sa ma duc direct la sediul lor sa vad poate asa obtin o adresa semnata, sau ceva din partea lor.

@ Slaurentiu: mersi de intentie dar:
1-dureaza prea mult, si eu cred ferm in zicala "corb la corb...."
2- ma ignora, desi le-am adresat solicitarea respectiva
3 - nu are competente in domeniu: dansii monitorizeaza presa, nu tirajul si raspandirea ziarelor. si din pacat nici CRP nu are prea multe competente in acest domeniu, iar o alta asociatie a presei nu cunosc in Romania
@ Diana Persa
evident a fost primul loc unde am cautat. din pacate RL nu crede in aceste informatii, si deci nu el tipareste (sau ca sa fim mai exacti, eu nu le-am gasit)

Alte discuții în legătură

Incheiere de suspendare a judecatii mihai.narcis.isac mihai.narcis.isac Am nevoie de un sfat, va rog Am o incheiere de suspendare a judecatii cauzei. Instanta a retinut gresit ca nu mi-am indeplinit obligatia de citare a ... (vezi toată discuția)
Citatie prin publicare in ziar robertsega32 robertsega32 Buna ziua. Mi s-a pus in vedere de instanta sa efectuez procedura de citare cu partea adversa prin publicarea citatiei intr-un cotidian de larga circulatie. In ... (vezi toată discuția)
Citarea prin publicitate art.95 c.pr.civ. OANA GORAN OANA GORAN va rog mult sa ma lamuriti si pe mine cine face citarea prin publicitate conf art. 95 cod procedura civila??? eu ca si creditor sau instanta???? art. 95 (2) ... (vezi toată discuția)