In speta, instanta mi-a solicitat sa citez societatea parata intr-un cotidian de raspandire nationala, ceea ce am si facut prin intermediul cotidianului Romania Libera. Grefierul, cand a facut referatul cauzei a considerat ca RL este cotidian de raspandire locala, iar instanta a fost de acord si a suspendat judecarea cauzei.X-(
Desi este de notorietate faptul ca Romania Libera este cotidian national, trebuie sa am si o dovada in sprijinul "notorietatii" pentru a fi sigur de succes.
Orice idee este binevenita.
Aveti maimulte variante la care ati putea recurge.
1. Petitie catre Ministerul justitiei
2. Adresa redactiei Romania Libera si a se pune intrebarea daca este sau nu locala sau nationala
3. Agentiei de monitorizare a presei
Pe de o parte, in codul de procedura se folosste expresia "ziar mai raspandit" ...
Apoi citarea prin publicitate e cu "sau". Monitorul Oficial sau ziar mai raspandit... Daca nu-i placea ziarul, poate-i placea Monitorul...
Si daca se constata ca procedura de citare este viciata se dispune ... refacerea citarii si nu suspendarea.:O In ce temei a luat instanta acesta masura? (aberanta).
Cred ca pe insusi ziarul in cauza scrie tirajul si gradul de acoperire - cotidian local, regional sau national; ziarele mari au atat editie regionala cat si nationala.
Judecatoria Cluj...nu stiu cat de aproape sau departe este Spirochetii din Deal ca sa imi dau seama de influenta reciproca a procedurilor de judecata. :D
De data aceasta citarea nu a fost cu "sau". S-a dispus doar citarea intr-un ziar de raspandire nationala.
Daca vrei, iti dau o copie de pe hotararea judecatoreasca.
Cel mai simpatic insa, este faptul ca am apelat la RL, iar dansii nu mi-au raspuns la e-mail.
O sa mai incerc sa ma duc direct la sediul lor sa vad poate asa obtin o adresa semnata, sau ceva din partea lor.
@ Slaurentiu: mersi de intentie dar:
1-dureaza prea mult, si eu cred ferm in zicala "corb la corb...."
2- ma ignora, desi le-am adresat solicitarea respectiva
3 - nu are competente in domeniu: dansii monitorizeaza presa, nu tirajul si raspandirea ziarelor. si din pacat nici CRP nu are prea multe competente in acest domeniu, iar o alta asociatie a presei nu cunosc in Romania
@ Diana Persa
evident a fost primul loc unde am cautat. din pacate RL nu crede in aceste informatii, si deci nu el tipareste (sau ca sa fim mai exacti, eu nu le-am gasit)