buna dimineata....o persoana cercetata in acelasi dosar, fiind incadrata la mai multe articole din c.p cum va primi pedeapsa? cum decid judecatori pedeapsa?va primi cate o pedeapsa pt fiecare articol, apoi se va face media aritmetica???? nu inteleg...:(
da, e vb de recidiva...dar eu am intrebat in pt dosarul actual,in care el(defapt ei-ca toti sunt recidivisti) sunt incadrati la mai multe articole: "cercetati pentru savarsirea infractiunilor prev.de art. 180 alin.2 ,art.2 pct. 1 din Legea nr.61/1991 ,modificata ,art. 217 alin.1 C.pen., si art. 321 alin.1 si 2 C.pen., cu aplicarea art. 75 lit.”a” C.pen.si art.33 lit.”a” C.pen., întrucat exista riscul ca odată pusi in liberate ,inculpatii ar putea savsrsi infractiuni si va incerca să zadarniceasca aflarea adevărului prin influentarea partilor vatamate si a martorilor" - eu pentru acest dosar am intrebat cum vor calcula pedeapasa judecatori.....in cazul lui cu suspendarea, va executa pedeapsa cea mai mare, adica aceasta pt acest dosar, ca banueiesc ca nu va fi chiar mica:hm:, nu???
Din conţinutul celor citate de dumneavoastră reiese că a fost reţinută starea de recidivă( art. 75 C. penal) ,cât şi concurs de infracţiuni .
Astfel, pedeapsa ar ar putea fi sporită până la maxim şi , eventual, adăugat sporul.
Practic sporul s-ar adăuga doar în cazul ridicării pedepsei până la maximul ei special.
Totuşi , este greu de anticipat cum va aprecia instanţa şi dacă nu există cumva, şi să fie reţinute şi ceva circumstanţe atenuante.
Cred că ceea ce vă interesează posibilitatea liberării condiţionate.
Legeea spune că un condamnat poate fi liberat condiţionat înainte de executarea pedepsei în integralitatea ei , dacă : a executat cel puţin 2/3 din durata pedepsei aplicate, a fost stăruitor în muncă şi a dat dovezi temenice de îndreptare.
Deci, dacă cel condamnat îndeplineşte condiţiile menţionate în momentul în care el a executat fracţiunea de pedeapsă de 2/3 , acesta poate fi propus pentru liberare condiţionată sau poate face el cerere .
La durata pedepsei executate se vor calcula zilele muncite , care vor fi considerate ca fiind zile de executare a pedepsei.