avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Medical pt un salariat demis
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Medical pt un salariat demis

Daca am un angajat caruia i-am desfacut contractul de munca, acesta are dreptul sa isi ia concediu medical? Mentionez ca din data de 14 august se va desface practic contractul de munca.
Cel mai recent răspuns: AnaMaria59 , utilizator 14:56, 11 August 2011
In ce temei inceteaza contractul de munca?
In principiu, concediul medical suspenda termenul de preaviz (daca este in preaviz), acesta fiind prelungit cu durata concediului medical.
Angajatului i s-a desfacut contractul de munca in baza art 63 (1), tentativa de furt. Am urmat pasii prevazitu de lege si pe data de 14 urmeaza sa intre decizia in vigoare, practic inceteaza colaborarea.
Temeiul de drept al incetarii este art.61 lit.a C.mun. si nu art.63 alin.1 C.mun., in speta dvs.

Daca suntem in 11.08.2011, cum ii desfaceti c.i.m. incepand cu data de 14.08.2011?
Prin urmare, daca in aceasta perioada intervine alte modificari alte statutului acelei persoane data incetarii c.i.m. stabilita nu mai are nicio relevanta, deoarece pe durata c.m. este interzisa concedierea.
freeelis a scris:

Temeiul de drept al incetarii este art.61 lit.a C.mun. si nu art.63 alin.1 C.mun., in speta dvs.

Daca suntem in 11.08.2011, cum ii desfaceti c.i.m. incepand cu data de 14.08.2011?
Prin urmare, daca in aceasta perioada intervine alte modificari alte statutului acelei persoane data incetarii c.i.m. stabilita nu mai are nicio relevanta, deoarece pe durata c.m. este interzisa concedierea.

In regula. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie - preaviz Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Cum inceteaza un contract individual de munca in cazul unui salariat care-si da demisia fara respectarea perioadei de preaviz iar administratorul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua daca nu vreau sa execut cele 20 de zile de preaviz ... Ursu ionut Ursu ionut Bună ziua daca nu vreau sa execut cele 20 de zile de preaviz , poate să-mi desfacă contractu de munca cu litera I ? (vezi toată discuția)
Preaviz Leutz_bv Leutz_bv Buna Ziua. Eu am intrat in preaviz incepand cu data de 27 luna aceasta, de buna voie si ma intreb daca trebuie sa lucrez 8 ore pe zi sau doar 4 ore pe zi ? Ma ... (vezi toată discuția)