avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara de servicii de la persoana ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara de servicii de la persoana fizica

Buna ziua
Am si eu o intrebare referitoare la o achizitie de prestari servicii efectuata de o persoana fizica cu resedinta in Franta. Serviciul se refera la "formare profesionala in tehnici financiare" si este prestat in Romania. Prestatorul este o persoana fizica cu resedinta in Franta, pentru care a prezentat un certificat eliberat de autoritatea fiscala din Franta (pentru evitarea dublei impuneri). Beneficiarul este o persoana juridica din Romania platitoare de TVA. Pentru aceasta prestare de servicii beneficiarul este obligat sa se inregistreze in ROI?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Management Account , Consultant fiscal 08:16, 13 August 2011
daca prestatorul este persoana impozabila stabilita in franta, acesta ar trebui sa se inregistreze in scopuri TVA inainte de a presta serviciile.
de asemenea si beneficiarul este obligat sa se inscrie in ROI, serviciile incadrandu-se la art. 133, alin 2 din codul fiscal.
si daca prestatorul nu s-a inregistrat in scopuri de tva, beneficiarul ce poate face?
Pentru a analiza daca relatia dvs. comerciala cu Prestatorul din Franta intra sau nu in sfera T.V.A. trebuie sa clarificati daca respectiva persoana fizica este sau nu persoana impozabila stabilita intr-un stat membru.

Ori, atata vreme cat nu are un cod valid de TVA comunicat pe baza VIES, se presupune ca operatiunile desfasurate nu intra in sfera TVA.

Documentul pe care il detineti il veti utiliza pentru a stabili impozitul in regim de stopaj la sursa, datorat de catre nerezidentii care realizeaza venituri pe teritoriul Romaniei in conformitate cu prevederile Titlului V din Legea 571/2003


ART. 113
Contribuabili
Nerezidenţii care obţin venituri impozabile din România au obligaţia de a plăti impozit conform prezentului capitol şi sunt denumiţi în continuare contribuabili.

ART. 114
Sfera de cuprindere a impozitului
Impozitul stabilit prin prezentul capitol, denumit în continuare impozit pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi, se aplică asupra veniturilor brute impozabile obţinute din România.



Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Management Account, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrari intracomunitare- roi animis animis Buna ziua, Daca sunt contribuabil neplatitor de TVA, persoana fizica autorizata, in Romania si prestez servicii unui client din UE, locul prestarii ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva, roi rianovich rianovich Am un PFA neplatitor de TVA cu impozitare normala (nu norma de venit). Doresc sa fac facturi catre o firma din EU pe consultanta. Este obligatoriu sa am ... (vezi toată discuția)
Livrari servicii intracomunitare pt. neplatitori tva mihai_006 mihai_006 [b]O firma neplatitoare TVA, in ce conditii poate efectua livrari de servicii (software) intracomunitare?[/b] Este posibila sau necesara inscrierea in ROI ... (vezi toată discuția)