avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunurile comune in cazul divorturilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunurile comune in cazul divorturilor

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu ce variante as avea pentru urmatorul caz:

Urmeaza sa inaintez procedura de divort, insa avem o proprietate comuna achizitionata prin credit ipotecar, la care, evident, drepturile si obligatiile sunt de 50% pentru fiecare. Sotul meu mi-a comunicat ca nu are pretentii la casa si as vrea sa stiu daca din punct de vedere juridic se poate face ceva in acest sens (ma gandeam la o declaratie notariala data de sot cum ca nu are pretentii).
sau daca exista o alta varianta. M-ar interesa ca decizia sa fie ireversibila si sa nu poata fi atacata niciodata in instanta.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 22:18, 12 August 2011
Singura solutie ireversibila este un partaj conventional sau judiciar. Coproprietarii pot conveni ca nu se va plati sulta de catre cel care ramane cu bunul.
pt partaj si preluarea creditului, trebuie sa aveti intai acordul bancii
Buna ziua,
daca si dvs. si sotul sunteti de acord sa solutionati problema divortului si a partajului pe cale amiabila incercati sa solutionati prin procedura medierii, luati legatura cu un mediator.
Hotararea de expedient pronuntata de instanta de judecata, in baza acordului de mediere, constitue titlu executoriu.

Sedinta de informare cu privire la mediere si avantajele/dezavantajele acestei proceduri este gratuita.
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Catalin Burcea - Birou de Mediator, Mediator
Da, se poate. Puteti consulta si banca dar, din punctul meu de vedere, banca n-are ce cauta in raporturile dintre soti. Mergeti la mediator si rezolvati totul repede si fara cheltuieli excesive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Mediator, reprezentare in instanta cerebel33 cerebel33 Buna dimineata, care este legea ref la faptul ca mediatorul care mediaza partile intr-un dosar de partaj nu are dreptul sa reprezinte partea ... (vezi toată discuția)
Partaj fara avocati Ivan Delia Ivan Delia As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)