M-ar interesa sa stiu ce variante as avea pentru urmatorul caz:
Urmeaza sa inaintez procedura de divort, insa avem o proprietate comuna achizitionata prin credit ipotecar, la care, evident, drepturile si obligatiile sunt de 50% pentru fiecare. Sotul meu mi-a comunicat ca nu are pretentii la casa si as vrea sa stiu daca din punct de vedere juridic se poate face ceva in acest sens (ma gandeam la o declaratie notariala data de sot cum ca nu are pretentii).
sau daca exista o alta varianta. M-ar interesa ca decizia sa fie ireversibila si sa nu poata fi atacata niciodata in instanta.
Singura solutie ireversibila este un partaj conventional sau judiciar. Coproprietarii pot conveni ca nu se va plati sulta de catre cel care ramane cu bunul.
Buna ziua,
daca si dvs. si sotul sunteti de acord sa solutionati problema divortului si a partajului pe cale amiabila incercati sa solutionati prin procedura medierii, luati legatura cu un mediator.
Hotararea de expedient pronuntata de instanta de judecata, in baza acordului de mediere, constitue titlu executoriu.
Sedinta de informare cu privire la mediere si avantajele/dezavantajele acestei proceduri este gratuita.
Da, se poate. Puteti consulta si banca dar, din punctul meu de vedere, banca n-are ce cauta in raporturile dintre soti. Mergeti la mediator si rezolvati totul repede si fara cheltuieli excesive.
Partaj fara avocati
Ivan Delia
As dori sa stiu daca in urma procesului de divort putem face un partaj fara avocati. Mentionez ca am achizitionat un apartament cu credit bancar pe care am dat ... (vezi toată discuția)