avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare

proprietarii care locuiesc in blocurile catalogate cu risc seismic 1(bulina rosie) sunt obligati sa isi asigure locuinta?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 16:34, 12 August 2011
Potrivit Legii nr.260/2008, toti proprietarii de locuinte sunt obligati sa le asigure impotriva dezastrelor naturale.
"Locatarii apartamentelor care se afla in blocuri din clasa I de risc seismic nu isi vor putea asigura locuintele impotriva dezastrelor naturale pana atunci cand imobilele nu vor fi consolidate.

Aceasta interdictie vine odata cu cererea firmelor care se ocupa de asigurari locuinte de a nu oferi polita obligatorie cladirilor cu bulina rosie."
[ link extern ]
Nu, blocurile cu bulina nu se asigura pana nu sunt reabilitate.
Dar casele monument instoric, vechi de peste 100 de ani, se asigura?
Atata timp cat imobilul respectiv se afla pe listele autoritatilor locale ca avand risc seismic NU sunteti obligat la incheierea asigurarii. Dupa o eventuala reconsolidare, veti putea incheie asigurarea obligatorie conform legii.

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie locuinta ovi47 ovi47 Matusa mea locuieste intr-un bloc cu bulina rosie. Am fost la UNICA si mi-au spus ca , pentru apartamentele aflate in aceste blocuri , nu se face asigurare. In ... (vezi toată discuția)
Atentie! asigurarile de locuinte devin obligatorii in vara anului 2010 edy.a edy.a Din vara anului 2010 toate locuintele trebuie sa fie asigurate impotriva dezastrelor naturale (cutremure, alunecari de teren si inundatii). Suntem peste 8 ... (vezi toată discuția)
Cine este scutit de asigurarea locuintei ? dorudoru dorudoru INTREBARE ? Cine este scutit de aceasta lege ? Cumva ?=D>- Veteranii de razboi revolutionarii si persoanele cu handicap Legea nr. 260/2008 privind asigurarea ... (vezi toată discuția)