avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce sanse am!!!urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce sanse am!!!urgent

buna ziua vreau sa cumpar un apartament cu PRIMA CASA DE LA BCR ,insa vanzatorul atunci cand a facut actul de vanzare cumparare in loc sa scrie casatorit a scris pe el necasatorit desi era casatori si a facut actul fara sotia lui ! si din cate am inteles acest act este nul va rog ce sfat imi puteti da pot face act de vanzare cumparare cu el desi sotia lui nu este trecuta in acte?cum procedez?multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 14:45, 11 August 2011
Important este faptul daca la momentul achizitionarii vanzatorului prima data a imobilului era casatorit, astfel fiind bun comun si trebuind semnaturile ambilor soti.
Daca l-a achizitionat inainte de casatorie, pe primul lui contract de V/C fiind trecut necasatorit, nu mai are importanta in acest contract starea lui civila, pentru ca oricum sotia nu are drept de semnatura.
tocmai asta e problema ca el era casatorit iar pe actul de V/C a scris necasatori va rog sa imi raspundeti la aceasta problema!se se poate face
Daca pe actul de provenieta al imobilului a fost trecut ca necasatorit, nu este nici o problema ca acum pe noul act de V/C sa fie decat semnatura lui ca vanzator.
Actul este valabil.
Daca ulterior vanzatorul va avea probleme cu sotia, acestea il vor viza numai pe vanzator personal, dvs. fiind cumparator de buna credunta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog raspuns mihaieugen mihaieugen buna ziua vreau sa cumpar un apartament cu PRIMA CASA DE LA BCR ,insa vanzatorul atunci cand a facut actul de vanzare cumparare in loc sa scrie casatorit a ... (vezi toată discuția)
Raspuns urgent andreigeorgiana andreigeorgiana buna ziua!eu si sotul meu am decis sa cumparam un apartament prin programul prima casa!am gasit apartamentul...numai ca abia inainte cu putin timp de a incheia ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri dobandite in timpul casatoriei Vicky82 Vicky82 Locuinta sociala, inchiriata in timpul casniciei si ulterior cumparata tot in timpul casniciei, devine bun comun al sotilor in caz de divort, chiar daca ... (vezi toată discuția)