avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Unul din soti(sotul) are un apartament inainte de casatorie.Sotul proprietar decedeaza.Nu sint copii la mijloc.Casatoria a durat 25 ani.Dupa moartea sotului proprietar cine mosteneste apartamentul?
Cel mai recent răspuns: eueu1 , utilizator 11:07, 16 August 2011
prin lege sotia !
sotia in concurs cu alte clase de mostenitori ai defunctului- parinti, frati etc. cota sotiei difera functie de clasa de mostenitori cu care vine in concurs
exista fratii sotului decedat si nepoti.
jumatate ia sotia, jumatate vor imparti fratii intre ei. daca exista frati decedati, cota acestora, o impart mostenitorii lor
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. ... astridamel astridamel Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. Ei au doi copii, doi frați. Iar unul dintre ei cere să se facă succesiunea.. Cei doi frați , ... (vezi toată discuția)
In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com In cazul căsătoriei in regim de separație a bunurilor (așa au optat soții la căsătorie), soția deține proprietăți personale, doar ale ei, obținute ... (vezi toată discuția)
Decesul unui sot in cadrul casatoriei cu separare de bunuri mia_delia mia_delia Buna ziua, ma intereseaza ce se intampla cu bunurile dobandite de un sot, dupa decesul acestuia, in cazul in care se opteaza pt regimul matrimonial cu ... (vezi toată discuția)