avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasaport pentru copil si iesirea din tara fara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasaport pentru copil si iesirea din tara fara semnatura sau acordul tatalui

Buna ziua!
Sunt divortata de 6 ani, (am divortat cand copila avea 1 an si jumatate si de atunci tata ei nu a venit o data s-o vada), am primit incredintarea minorei definitiva.
Problema este daca pot sa-i fac pasaport fetei fara semnatura lui, daca pot s-o scot din tara fara permisiunea acestui om care nu il intereseaza de viata acestui copil. Imi doresc s-o scot din tara in scop turistic, sa-i arat si alte tari.
Daca exista o lege sau un ordin ..... daca puteti sa-mi spuneti.
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: alex15mariana , utilizator 12:58, 17 August 2011
ii faceti pasaport copilului in baza hotararii si tot in baza ei, iesiti cu minora din tara.
pt ca aveti o hotarare definitiva prin care aveti copilul in incredintare, nu veti mai avea nevoie de acordul tatali in privinta copilului.
vacanta placuta !
Iti multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa scot din tara un copil minor aflat in custodia mamei dar cu dreptul de vizita al tatalui, fara semnatura acestuia? st_roxana_23 st_roxana_23 Copilul a fost incredintat mamei in urma divortului; tatal are drept la vizita;daca vreau sa scot copilul din tara fara acordul tatalui pot?se poate ca ... (vezi toată discuția)
Procura pentru pasaport minor ginaolimpia ginaolimpia Buna ziua, eu sunt o mamica C.R.D.S (Turcia) si am dubla cetatenie.Am o fiica de 6 ani care are aceeasi situatie ca.a.mea. Eu sunt casatorita cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - stabilire in alta tara cu minor daria_ramona2006 daria_ramona2006 buna ziua.am si eu o intrebare:sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani care mi-a fost incredintata .fostul meu sot locuieste in vaslui iar eu cu ... (vezi toată discuția)