avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am voie sa scot din tara un copil minor aflat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am voie sa scot din tara un copil minor aflat in custodia mamei dar cu dreptul de vizita al tatalui, fara semnatura acestuia?

Copilul a fost incredintat mamei in urma divortului; tatal are drept la vizita;daca vreau sa scot copilul din tara fara acordul tatalui pot?se poate ca "hotararea judecatoreasca sa tina loc de tata"?
Pasaportul se face cu acordul tatalui?sau de acesta semnatura am nevoie la vama?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:25, 27 Octombrie 2011
Investiti hotararea judecatoreasca cu definitiva si irevocabila si nu mai aveti nevoie nici la depunerea documentelor pt.pasaport nici la iesirea din tara.La iesirea din tara sa aveti hotararea investita in original si documente care sa ateste ca sunteti mama copilului in caz ca v-ati schimbat numele intre timp (casatorit) si eventual copie certiifcat casatorie nou.

Precizare-hotararea de incredintare a minorului nu de vizitare.
Daca doriti sa plecati in vacanta incercati sa respectati programul de vizitare.
Daca,insa,doriti sa va stabiliti in alta tara cu minorul,anterior plecarii trebuie sa il anuntati pe tata de aceste modificari si sa-l informati de domiciliul ulterior al copilului pentru a-si putea exercita dreptul de vizita.Cum,asta este treaba dumnealui.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Pentru a face pasaport copilului, nu aveti nevoie de acordul tatalui, sa iesiti cu el din tara iarasi se poate fara consimtamantul acestuia, sub conditia sa va intoarceti pana cand trebuie sa isi viziteze tatal copilul... Altfel intrati la rapire internationala de minori... Maid epinde cum este redactata si hotararea de incredintare minor
Hotararea nu tine "loc de tata" :) dar in baza ei ii puteti face copilului pasaport si puteti iesi cu minorul din tara.
Incercati sa respectati programul de vizita.
In cazul DVS., va trebuie semnatura tatalui la efectuarea pasaportului minorului precum si o declaratie notariala din partea acestuia cum ca este de acord sa scoateti minorul din tara pe o perioada bine determinata. Pentru mai multe informatii va recomand site-urile www.pasapoarte.mai.gov.ro/pas_h_94.htm si [ link extern ] /
Despre ce caz vorbim?In urma divortului mamei i s-a incredintat minorul.Va asigur ca poate fara acordul tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent si sigur- iesirea din tara a copilului minor miha71 miha71 mama este in strainatate de 2 ani, tatal in tara , iar copilul (6ani)este in tara dar "ascuns" de mama la niste rude, parintii sunt in divort fara pronuntare ... (vezi toată discuția)
Cum poate trece vama un minor corina0 corina0 as dori sa stiu si eu cum poate un copi de 17 ani sa iese din tara cu sora mai mare , aceasta fiind majora, iar parintii fiind divortati , copii incredindati ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)