avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Primele declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Primele declaratii

Am nevoie sfatul Dvs, din pacate nu am inca un contabil sa ma indrume. Am infiintat in 20.07 un SRL-D, micro, neplatitor de TVA, impozabil 3% venit. Am depus in termen 010, prin care de fapt am scos din evidenta contributiile pe salarii, urmand ca pana cel tarziu 20.09, cand sunt obligata sa fac angajarea, sa revin pt. a fi luata in evidenta cu contributii salariale. Va rog sa-mi spuneti care e termenul primei declaratii 112, termenul primei declaratii privind impozitul pe venit sau alte declaratii ce sunt obligata sa le depun. Stiu ca ma veti mustra ca nu am contabil inca, dar incerc sa aman putin, dat fiind domeniul de activitate inceput, care se desfasoara ocazional (cod CAEN 4789 comert cu ridicata in targuri), 2-3 activari in weekend pe luna. Multumiri
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 09:43, 12 August 2011
Daca angajati in luna septembrie salariati in 30 zile trebuie sa depuneti vectorul fiscal pentru contributii,luare in evidenta,iar prima D 112 va avea termen 25.10.2011.Atentie la D 112 aveti nevoie de semnatura electronica.
niconica a scris:

Am nevoie sfatul Dvs, din pacate nu am inca un contabil sa ma indrume. [...]


Totusi trebuie sa contractati serviciile unui contabil si asta cat mai urgent. Este necesar si va obliga si legea.
Informatiile necesare activitatii pe care firma dvs. o desfasoara, nu se obtin de pe forumuri decat in cazuri speciale.
Fiecare activitate, fiecare societate are particularitatile ei si doar contabilul care se ocupa de acea firma le poate identifica si rezolva.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% pe venit sau 16% pe profit? lixon lixon Buna ziua, Am un SRL infiintat in 2010 platitor atunci de impozit de 16% pe profit. In 2012 activitate firmei a fost suspendata pana in decembrie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 zolisoft2014 zolisoft2014 La multi ani tuturor! In 2022 am fost microintreprindere fara angajat. Am angajat o persoana cu actele in regula (medicina muncii, contract cu 90 zile proba, ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010 kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O societate infiintata in ian.2013, paltitoare de impozit pe profit( firmele infiintate in ian. 2013, nu erau obligate sa treaca la micro), nu a ... (vezi toată discuția)