avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata contributiilor in sistemul public de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata contributiilor in sistemul public de sanatate

Sunt administrator la o asociatie de proprietari si in luna aprilie a acestui an mi-am deschis un PFA cu aceasta activitate,deoarece asa s-a vehiculat cu nu mai putem activa pe baza de conventie civila ci trebuie fie pfa,fie contract.ind.de munca.In momentul cand am mers la CASS sa ma inregistrez si sa platesc contributia la sanatate, mi s-a cerut adeverinta de venit pe ultimii 5 ani.In acesti ultimi 5 ani, pe langa asociatie am mai activat si in alte doua locuri,intr-un loc insa mi s-a retinut si virat sanatatea pentru salariul de acolo.Au ramas veniturile de la asociatie si de la celalat loc de munca unde nu s-a platit decat impozitul.In momentul in care am depus dosarul la CASS cu toate veniturile obtinute din cele 3 locuri de munca, nu am specificat ca pentru o parte din venituri s-a platit sanatatea, pentru ca am considerat ca ei doar apasa pe un "bumb" si afla toata situatia.M-am inselat, pentru ca mi-au calculat la intreaga suma.Am facut contestatie, am depus adresa de la firma respectiva care confirma ca s-a retinut sanatatea plus nr.ord.de plata cu care s-a facut virarea banilor,dar nu m-a bagat nimeni in seama.Explicatia lor a fost, ca nu contesta ca nu s-au virat banii ci ca nu s-au virat pe CNP meu, astfel ca pe CNP meu nu apare nici o suma de bani.Realitatea este ca banii s-au virat de fiecare institutie intr-un cont unic pana la data de 1 iulie 2010 si nu pe cnp-uri asa cum sustin cei de la casa de sanatate si nominal pe liste in baza declaratiilor lunare care se depuneau la CASS, CAS, SOMAJ,etc..M-am interesat la fisc, ce pot face, cineva ne-a zis sa cerem stornarea banilor din contul unic intr-un alt cont deschis pe numele meu si urmat de codul meu numeric personal.La trezorerie cineva zice ca daca se face asa, ramane unitatea descoperita, apare ca ea nu a platit suma corespunzatoare. Ce sa fac? Cine a mai avut o asemenea patanie, pentru ca din aprilie si pana acum sunt tot intr-u stres, mai ales ca singura m-am bagat cu capul in lat.Astept un raspus cat mai urgent ,pentru a nu depasi termenul de depunere a contestatiei.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Contributi la un pfa pensionar omoro omoro Ce contributii trebuie sa platesc la stat daca o sa am un pfa si sunt pensionar si daca sunt mai mici decat in cazul unui srl in care as fi obligat sa fiu ... (vezi toată discuția)
Cass,pentru administrator imobile la asociatie de proprietari,pensionar fratila mihaela fratila mihaela Am primit o Decizie de impunere a CASS, pe perioada2010-2012 . In martie 2011, As.de proprietari a solicitat relatii la CASS , privind obligatiile de plata. ... (vezi toată discuția)
Pfa cu angajat full time, daca mai trebuie sa plateasca contributii sociale in plus? CristiP112 CristiP112 Buna ziua, Am un PFA care in anul 2023 a realizat un profit intre 12 si 24 salarii minime brute. Pe acest PFA am un angajat care a fost plătit cu salariul ... (vezi toată discuția)