avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

sotul meu a decedat acum 8ani,nu am facut succesiune la vremea respectiva,eu si copii detinem un teren concesionat pe 49ani,pe care am constuit o casuta modesta ,,acum vreau sa dau unei rude, o parte din terenul din curte si am vrut sa fac succesiune ca sa pot sa-i fac acte rudei si mi se spune de catre notar ca nu pot face succesiune pe teren concesionat,asa este ?defunctul nu a avut ultimul domiciliu aici in ilfov ci in sect 3 ,nu stiu cum sa procedez:hm: ma poate sfatui cineva cum sa procedez?ca m-am saturat de umblat....se poate face pe casa sau un altfel de acte nu stiu,nu stiu ceva...sotul meu nu figureaza decat pe rolul casei,celelalte acte sunt doar pe numele meu,mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:47, 11 August 2011
Succesiunea se face pe bunurile proprietate a defunctului.

Va trebuii sa mergeti la concesionar si in baza Certificatului de deces si de mostenitor sa va transmita dvs si fiilor prin transfer de concesiune.

Art. 41. - Dreptul de concesiune asupra terenului se transmite în caz de succesiune sau de înstrainare a constructiei pentru a carei realizare acesta a fost constituit. În aceleasi conditii se transmite si autorizatia de construire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa pt succesiune enami enami buna ziua!as dori sa stiu ce acte si care este taxa pt o succesiune?:)sotul meu a decedat in urma cu 8ani si as dori sa fac succesiunea ,am 3copii si o casa ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire loc de veci naejcon naejcon Buna ziua, Exista un act normativ care sa reglementeze dreptul de mostenire pentru una sau mai multe generatii, a unui loc de veci concesionat intr-un ... (vezi toată discuția)
Concesiunea Filofa Filofa Vreau sa cumpar o casa construita pe un teren concesionat pe o perioada de 48 ani.C e riscuri pot avea si ce ma sfatuiti sa fac. (vezi toată discuția)