Buna seara
As dori sa stiu daca pot sa divortez si fara un avocat..si daca se poate atunci as vrea sa stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez.
Multumesc
Daca este prin acordul partilor, nu aveti nevoie de un avocat. Este suficient sa platiti o taxa de timbru de 39 de lei si un timbru judiciar de 0.15 lei si sa faceti o cerere de divort in care sa arati motivele si sa o depuneti la instanta unde ati avut ultimul domiciliu alaturi de sotie.
Incepand cu 25 decembrie 2010 se poate divorta rapid si la notar sau la oficiile de stare civila, conform reglementarile prevederilor Micii Reforme a Justitiei. "Daca sotii sunt de acord cu divortul si nu au copii minori, nascuti din casatorie sau adoptati, ofiterul de stare civila ori notarul public de la locul casatoriei sau al ultimei locuinte comune a sotilor poate constata desfacerea casatoriei prin acordul sotilor, eliberandu-le un certificat de divort", se specifica in lege. Simplu si eficient in doar 30 de zile. Si destul de ieftin.
Divort rapid
stoicamike
sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)