avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CE SE INTAMPLA CAND SEMNEZI DOCUMENTUL OFICIAL DE ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CE SE INTAMPLA CAND SEMNEZI DOCUMENTUL OFICIAL DE MARTOR ?

Dupa ce dai o declaratie de martor scrisa de mana , la un anumit timp esti chemat si ti se cere sa semnezi aceeasi declaratie pe un formular tipizat sub juramant .Ce inseamna aceasta din punct de vedere a stadiului cercetarii pentru cel aflat ca invinuit intr-un dosar penal ? Urmeaza cumva trimitera in instanta ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:01, 12 August 2011
Urmeaza inceperea urmaririi penale si apoi propunerea de punere in miscare a actiunii penale sau de incetare a urmaririi pe anumite considerente. Daca se va pune in miscare actiunea penala de catre procuror, urmeaza ca acesta prin rechizitoriu, ce reprezinta actul de sesizare a instantei sa trimita catre aceasta.
In functie de probatoriile administrate in cauza , urmeaza sa se administreze eventuale alte probatorii sau sa se inainteze dosarul la parchet cu o propunere de incepere sau neincepere a urmaririi penale.
Daca ati dat declaratia la parchet solutia de restituire a dosarului catre politie , pentru completarea cercetarilor , cele de neincepere a urmaririi penale sau de inaintare a dosarului in instanta cu rechizitoriul intocmit , pentru ca acea cauza sa fie dedusa judecatii, apartin procurorului de caz.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

..propunere facuta de catre organul de cercetare penala !! tutu12 tutu12 In urma unei plangeri penale , Parchetul trimite spre cercetare , organului de cercetare -politiei . La terminarea cercetarilor ,politistul face un raport ... (vezi toată discuția)
Urmarirea penala maran maran Buna ziua, As vrea sa stiu daca trebuie sa fi anuntat in momentul in care s-a inceput urmarirea penala impotriva ta si daca apare ceva pe cazier(pentru ... (vezi toată discuția)
Rechizitoriul lorilori43 lorilori43 Se poate afla daca sa inceput rechizitoriul la un dosar penal,sau sa solutionat cauza daca invinuitul nu este prezent? (vezi toată discuția)