avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

In martie 2010 sotul a fost “angajat” la o firma cu sediul in alta localitate din judet, punctul de lucru fiind in orasul nostru. I s-a facut contract de munca , vizat de ITM din localitatea respectiva. Au fost niste neintelegeri cu patronul si au cazut de accord sa incheie raporturile de munca la sfarsitul anului. I s-a transmis o instiintare de incetare a contractului de munca, semnata la fel de ITM, precum si cartea de munca. Ultima rubrica completata in CM este insa incetarea somajului datorita angajarii, completata de ITM din localitatea noastra. CM nu a fost dusa de angajator la ITM pentru scanare, iar perioada cat a lucrat la acest angajator nu apare nicaieri, si binenteles nu este platit nimic la CAS, pensii, etc.
Ce se poate face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 12 August 2011
Sunt doua posibilitati :
1. mergeti la fostul angjator si solicitati eliberarea unei adeverinte de vechime pentru perioada lucrata , potrivit art.34 alin.5 C.mun. si art.8 alin.3 din HG nr.500/2011.
2. In masura in care, din motive obiective, angajatorul se afla in imposibilitatea de a elibera un astfel de document se poate solicita inspectoratului teritorial de munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte elementele continute in registru, astfel cum a fost intocmit si transmis de catre angajator.

Pentru neplata contributiilor la bugetul de stat trebuie sa il cheme in judecata pe fostul angajator pentru a fi obligat la plata acestora.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie revisal de la angajator _Rodica _Rodica Buna ziua, Stie cineva cum poate obtine un salariat copie de pe Revisal de la angajator? Societatea respectiva este inregistrata in Giurgiu. Daca persoana ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de vechime itm monageo79 monageo79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie foarte importanta pentru mine. In data de 12.03.2004 am incetat un contract de munca la o societate ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie procedat pentru trecerea in carnetul de munca a vechimii anterioare deschiderii acesteia? Alex Moise Alex Moise Buna seara! Am si eu o nelamurire cu privire la completarea carnetului de munca. In luna august 2009 mi s-a deschis carnet de munca. Anterior am lucrat in ... (vezi toată discuția)