avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tarif despagubire rovigneta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tarif despagubire rovigneta

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie avizata.
Am omis in lunile ianuarie si februarie sa achit taxa de rovigneta, m-am trezit la realitate in martie, am achitat-o, am crezut ca am scapat nepenalizat, dar, din pacate fac naveta Bucuresti- Ploiesti, asa ca dupa 6 luni au inceput sa curga amenzile. Am fost in concediu si am gasit deja 7 bucati.
Procesul verbal are doua parti, una de 125 de lei AMENDA catre Bugetul de stat care se plateste la Trezorerie- m-am executat de 7 ori si unaparte in fiecare proces verbal de Tarif de Despagubire de (echivalentul) a 28 Euro, adica fix taxa de rovigneta pe un an
Intrebare, la aceasta , data de 7x28 Euro:
Trebuie neaparat sa le platesc de sapte orice i 28 Euro solicitati sau ar fi suficient numai o plata xde 28 Euro ca sa dispara cauza, respectiv faptul ca nu detineam aceasta rovigneta, tinand cont de faptul ca pentru greseala de a fi circulat fara Dansa(rovigneta)am platit in fiecare zi amenda de 125 de lei
Va multumesc, cu precizarea ca a trecut la aceasta data termenul de 15 zile in care puteam contesta Procesul verbal;
Cel mai recent răspuns: marijuan , utilizator 20:18, 4 Iulie 2012
Ati platit vreo amenda plus o despagubire?
Restul se poate incerca sa le anulati in instanta.
Puteti incerca sa anulati in instanta doar plata celor 28 euro avand in vedere ca nu puteti platide 7 ori taxa de drum pt un an de zile dar amenda nu cred ca o sa v-o anuleze. Dar e bine sa incercati.
Nu este in regula: nu am rovigneta doar de o luna, pana atunci am platit-o. De ce sa platesc despagubire pe un an intreg ? Practic, platesc taxa de drum de 2 ori, o data am platit-o pe 11 luni si a doua oara, prin despagubirea aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita din partea directiei regionale de drumuri si poduri cu amenda platita la termen albatros64 albatros64 Buna ziua! as avea si eu o problema legata de plata amenzilor privind rovigneta. Acum trei ani,am fost surprinsa circuland pe drumul public,fara rovigneta in ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si despagubiri rovinieta bagoly miklos bagoly miklos am fost inregistrat de control electronic in data de 27.01.2011 fara rovigneta si mi sa inminat procesul verbal in data de 15.07.2011 . Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Rovinieta 2011 ovidiu7 ovidiu7 Am primit 4 p.v. pentru ca am circulat 1 saptamana pentru un parastas cu masina.Nu mi-am dat seama ca ar trebui sa platesc rovinieta! Trebuie la fiecare pv sa ... (vezi toată discuția)