avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Am un credit ipotecar in Bucuresti, un apt de 3 camere in drumul taberei de care vreau sa scap pt ca nu mai traiesc in romania de aproape 4 ani. nu ma intereseaza sa recuperez cei 25% platiti avans sau ratele platite deja pana acum, vreau doar sa scap de el. daca nu reusesc sa il vand/cedez creditul ipotecar , care este cel mai negru scenariu? sa zicem ca banca nu isi recupereaza banii, vinde apt la o valoare mai mica decat creditul. poate sa vina dupa mine in suedia sa recupereze diferenta? aici cand am facut credit la casa in care stau, le-am spus ca am credit in romania si mi-au zis ca nu ii intereseaza ca nu mi-l pun la socoteala, e treaba mea ce fac cu el. deci nu s-au simtit amenintati de ce credit am eu in alta tzara ... intrebarea, din nou, care este cel mai negru scenariu? multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:35, 12 August 2011
scenarii negre nu prea sunt . in cazul unei executari silite, o sa ramana probabil o anumita suma de recuperat... nu renteaza pt creditor sa se apuce sa va caute conturile dvs in lume, existand si riscul sa nu gaseasca vreun ban
Nu puteti sa vindeti acel apartament fara acordul bancii si nici sa cesionati creditul pe care il aveti daca banca nu accepta acest lucru. In cel mai rau caz, daca nu veti plati ratele banca va va executa silit prin vanzarea acelui imobil. Veniturile dvs sau alte bunuri nu sunt supuse urmaririi silite daca in contractul de credit s-a constituit garantie imobiliara asupa apartamentului. Aceasta garantie va incepe sa isi produca efectele in cazul neplatii ratelor, in sensul ca banca va utiliza aceasta garantie imobiliara pentru recuperarea datoriilor.
alinaborza a scris:

Nu puteti sa vindeti acel apartament fara acordul bancii si nici sa cesionati creditul pe care il aveti daca banca nu accepta acest lucru. In cel mai rau caz, daca nu veti plati ratele banca va va executa silit prin vanzarea acelui imobil. Veniturile dvs sau alte bunuri nu sunt supuse urmaririi silite daca in contractul de credit s-a constituit garantie imobiliara asupa apartamentului. Aceasta garantie va incepe sa isi produca efectele in cazul neplatii ratelor, in sensul ca banca va utiliza aceasta garantie imobiliara pentru recuperarea datoriilor.

Gresit :
1. Se poate vinde bunul ipotecat si fara acordul bancii, in cazul in care nu exista interdictie de vanzare inscrisa in CF;
2. Chiar daca banca are garantie imobiliara, poate executa orice alt bun mobil sau imobil adus sau nu in garantie, in temeiul gajului general al creditorului chirografar.

Doamna Andreea, doar daca banca stie ca sunteti in suedia, va va executa silit acolo, altfel nu vor cauta acul in carul cu fan.
Recomandarea mea e sa-l inchiriati iar banii sa-i primiti intr-un cont al unui prieten/ruda.
Daca incetati orice plata si va pierdeti urma, banca va incepe executarea silita si apartamentul va fi scos la vanzare si veti scapa de el.
Dar cel putin, un an, 2,3 veti mai incasa chirie.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
grandanat, utilizator
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Nu vreau decat sa scap cu fatza curata, adica sa raman fara datorii la banca. Rata pe luna asta am platit-o dar voi incerca sa nu mai platesc incepand de acum pentru ca fiecare ban intrat in acel cont este o pierdere pentru mine. nu se pune problema ca nu imi mai permit. in loc sa transfer banii sa platesc rata, ii voi pune intr-un cont in suedia si in caz de urgenta acopar datoria, idee este sa imi reduc pierderile intr-un fel. In acest timp voi incerca sa gasesc pe cineva dispobil sa preia creditul meu. Nu am nici un interes sa am apt in bucuresti, am familie, casa , tot cu credit, in suedia, nu am nici timp/chef sa stau sa ma cert cu banca din romania, vreau doar sa scap de situatia asta cat mai repede posibil. Ca va dura 3 luni, 6 luni , asta e...
Banca din romania stie ca sunt in suedia pt ca de acolo am platit rata lunar timp de 4 ani, deci nu se pune problema sa imi pierd urma. Alte proprietati nu am in suedia sau bani in conturi, tot ce am este pe credit. In acest caz ar putea banca sa obtina acces la salariul meu din suedia sa imi opreasca din el? in acest caz ar intra in conflict cu banca la care am credit pt casa...

Alte discuții în legătură

Credite flaviano34 flaviano34 am un credit imobiliar care ii platit la zi si unul de nevoi personale neplatit de 2 ani poate banca la care am creditul de nevoi personale sa execute ... (vezi toată discuția)
Executare silita coplatitor e.ladislau e.ladislau Va scriu in calitate de coplatitor al unui credit ipotecar, ratele la credit nu au mai fost platite iar banca care a acordat imprumutul a vandut creanta la o ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie radupe radupe Buna ziua. Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit. Banca,cum era de asteptat,a ... (vezi toată discuția)