avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marfa data la schimb cu o alta marfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marfa data la schimb cu o alta marfa

buna ziua rog un raspuns la urmatoarea speta: un PFA(comert) poate folosi metoda trocului?adica clientul vine in magazin si aduce un telefon in schimbul altuia si mai da diferenta .daca da cum sar proceda dpdv al monografiilor contabile .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:48, 12 August 2011
hrincaionela a scris:

buna ziua rog un raspuns la urmatoarea speta: un PFA(comert) poate folosi metoda trocului?adica clientul vine in magazin si aduce un telefon in schimbul altuia si mai da diferenta .daca da cum sar proceda dpdv al monografiilor contabile .

sa fiu mai explicita :vrea un telefon de 500 lei ,vine cu un alt telefon in valoare de 300 lei si mai da diferenta de 200 lei cum marc cum scad stocul va rog nu pot marca 500 ca nu am bani respectivi am doar diferenta de 200 va rog un raspuns .
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
hrincaionela, utilizator
nu prea am inteles cine cu ce schimba ; dar fiind vorba de pfa , deci contabilitate in partida simpla nu avem o monografie contabila , asa cum e la partida dubla ; e un pic aritmetica si cam atat ; din pacate , nu va pot ajuta concret, pe cifre, pentru ca nu imi este clara speta , dupa cum spuneam
Dupa parerea mea Dvs. nu puteti marca pe casa de marcat numai diferenta de pret, deoarece aveti marfurile pe care le vindeti, introduse in memoria acesteia ca si coduri articole (inclusivi preturile unitare ale acestora). Cred ca ar trebui sa faceti o corectie a bonului fiscal.
Nu stiu daca merita efortul. Dar se poate. Este opinia mea. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbul de marfa hrincaionela hrincaionela buna ziua as dori si eu un raspuns la urmatoarea speta : un pfa achizitioneaza de la persoane fizice pe baza de borderou diverse telefoane ,aparatura ... (vezi toată discuția)
Control financiar Viorel-nt-s Viorel-nt-s Buna seara ! Sunt o PFA cu obiect de activitate \"comert...\"am avut un control fiscal initial pentu 2007-2009 apoi si pe 2006 ( toata activitatea ). Eu am ... (vezi toată discuția)
Ajutor- intreprindere individuala sub_bass2002 sub_bass2002 Daca ma poate sa ajuta cineva, va rog cat mai repede. Am o intreprindere individuala, un cabinet veterinar. Am cumparat niste medicamente pe care am trecut la ... (vezi toată discuția)