avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legitimitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legitimitate

daca sa facut masa succesorala si nu sant deacord cu ei de a locui impreuna in aceiasi casa dar oferindule o suma de bani ei nu acceptind ce pot face?ma poate legea obliga pentru ai primi?ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Balmuș ionel , utilizator 17:49, 26 Iulie 2023
dacă ați dezbătut succesiunea și aveți un certificat de moștenitor cu cotele corespunzătoare fiecăruia dintre moștenitori, următorul pas ar fi o acțiune de partaj. mergeți la un notariat și solicitați partajarea imobilului, cu atribuirea acestuia în natură integral în favoarea dv-stră fiind de acord să le plătiți celorlați sub formă de sultă o sumă de bani corespunzătoare cotelor lor părți. dacă ceilalți nu vor fi de acord notarul vă va respinge cererea de partaj și vă va îndruma către instanța de judecată. acolo solicitați același lucru. până una alta, dacă sunteți tcu toții moștenitorii aceleiași mase succesorale, aveți aceleași drepturi.
trebuie facuta actiune in instanta pt iesirea din indiviziune. instanta va stabili cine va ramane cu casa si cine va primi sulta.
Vă mulțumesc frumos tuturor celor care m-ați ajutat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii marinica71 marinica71 mama mea a decedat in 1992 si doresc dezbaterea succesiunii dar tatal meu nu doreste.ce pot face pt ca nu l pot convonge dar eu doresc asta?mentionez ca mai am ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta321 nicoleta321 Daca cei 2 frati ai mei m-au dat in judecata ptr dezbaterea succesorala dupa moartea mamei,iar mie imi revine jumatate din casa (casa ocupa 100mp) si 300mp din ... (vezi toată discuția)
Evacuare? Imparatul Imparatul La o casa, ramasa mostenire la 3 frati, unul dintre ei este extrem de violent. Ii alunga pe ceilalti, ii loveste nu-i lasa sa stea in casa, distruge, face ... (vezi toată discuția)