avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat nastere

Buna ziua,

doresc sa stiu cum pot proceda pt eliberarea pasaportului copilului meu in varsta de opt ani daca ne-am schimbat domociliul.Exista vreo formalitate pt a trece noua adresa pe certificatul lui de nastere?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 17:49, 13 August 2011
nu trebuie să faceți nimic ptr asta. pe certificatul de naștere nu trebuie menționată adresa de domiciliu nu există rubrică ptr asta dacă verificați veți vedea.
lorry10 a scris:

Buna ziua,

doresc sa stiu cum pot proceda pt eliberarea pasaportului copilului meu in varsta de opt ani daca ne-am schimbat domociliul.

Va duceti la serviciul Pasapoarte de care apartineti si depuneti un dosar fara alte formalitati preliminare legate de certificatul de nastere.
Daca copilul va este incredintat prin hotarare judecatoreasca, asa cum ati mentionat intr-o alta postare, la emiterea pasaportului sau se va lua in calcul adresa dumneavoastra de domiciliu din cartea de identitate romaneasca (trebuie sa fie valabila). Daca v-ati schimbat domiciliul sau aveti cartea de identitate romaneasca expirata trebuie sa o reinnoiti inainte de a solicita pasaport pentru copil. Daca intre timp dumneavoastra ati obtinut un pasaport cu dobandirea statutului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate lucrurile se complica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ? yoyo28 yoyo28 ma aflu in Egipt iar de un an viza mea nu mai este valabila .. in curand si pasaportul o sa-mi expire .. m-ar intresa sa stiu daca la ambasada in Cairo pot sa ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului in strainatate, reinnoirea pasaportului unui minor roxfelix roxfelix Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in italia Ioana84 Ioana84 Buna seara ma numesc Ioana si am o fetita de 1 luna. Sunt aici de 10 ani,si sotul de 16 ani,sotul meu e cetatean albanez. Vroiam sa stiu este obligatoriu sa ... (vezi toată discuția)