avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ?

ma aflu in Egipt iar de un an viza mea nu mai este valabila .. in curand si pasaportul o sa-mi expire .. m-ar intresa sa stiu daca la ambasada in Cairo pot sa schomb pasaportul fara sa ma intrebe si de viza ? multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 23:32, 5 Februarie 2012

Parerea mea este ca nu - neavand viza, oricand puteti fi expulzat. Practic stati ilegal pe teritoriul Egiptului.

Mai bine sunati la consulat:
Telefon direct Sectie Consulara: (00202) 2735.53.26

[ link extern ]

Daca detineti carte de identitate romaneasca valabila puteti solicita pasaport cu domiciliul in Romania: [ link extern ]
yvk, pe pasaportul cetatenilor romani cu domiciliul in Romania nu e trecuta adresa, ca in cartea de identitate...
Pasapoartele (si cele biometrice si cele temporare) sunt de doua feluri: cu domiciliul in Romania - in care la rubrica "domiciliu" este inscris judetul de domiciliu sau municipiul Bucuresti si pasapoarte cu domiciliul in strainatate (CRDS) - in care la rubrica "domiciliu" se mentioneaza tara de domiciliu. La solicitarea pasaportului cu domiciliul in Romania nu se cere dovada statutului legal.
Daca initiatorul/initiatoarea topicului are in pasaportul actual mentiunea domiciliului in Romania si detine carte de identitate romaneasca valabila, poate solicita un nou pasaport cu cu domiciliul in Romania. Daca are cartea de identitate expirata, poate solicita autentificarea unei procuri prin care sa mandateze pe cineva din Romania sa ii obtina o noua carte de identitate (preferabil pana la expirarea actualului pasaport) si apoi poate solicita un nou pasaport cu domiciliul in Romania.
Daca in pasaportul actual are mentiunea domiciliului in strainatate si nu mai detine un statut legal in tara respectiva, nu isi poate reinnoi pasaportul decat daca se repatriaza (se intoarce in tara si solicita restabilirea domiciliului in Romania, o noua CI etc).

M-as bucura daca ar reveni yoyo28 si ar preciza niste lucruri, ca sa nu ne mai ''spargem'' noi capul incercand, fiecare cu ce piese crede ca lipsesc, sa completeze puzzle-ul.

Eu am presupus ca are pasaport ''normal'', adica asa cum au/avem cei cu domiciliul in Romania, insa am atribuit cuvantului domiciliu sensul strict al cuvantului, spre deosebire de yvk, al carei raspuns a fost mai nuantat - a presupus ca exista posibilitatea sa fie cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
yvk, nu am vrut sa va supar :coffee:

Partea buna din aceasta discutie este ca din dorinta de a raspunde unui utilizator care vrea sa stie dar nu vrea sa spuna, se dau raspunsuri mai multe decat ar fi nevoie - asa, ca sa fie de unde sa aleaga.
Partea mai putin buna este ca pana la urma, daca nu ne spune yoyo28 ce fel de pasaport si ce fel de viza are, aceasta discutie nu va mai fi de folos si altora.

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere lorry10 lorry10 Buna ziua, doresc sa stiu cum pot proceda pt eliberarea pasaportului copilului meu in varsta de opt ani daca ne-am schimbat domociliul.Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Refuz de a elibera carte de identitate ntgheorghe@yahoo.com ntgheorghe@yahoo.com Buna ziua, Am depus documentele la circa de politie din sectorul meu pentru reinnoirea cartii de identitae pentrul motivul \'expirare\'. Cind m-am dus ... (vezi toată discuția)