avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pot sa-mi schimb pasaportul daca viza a expirat ?

ma aflu in Egipt iar de un an viza mea nu mai este valabila .. in curand si pasaportul o sa-mi expire .. m-ar intresa sa stiu daca la ambasada in Cairo pot sa schomb pasaportul fara sa ma intrebe si de viza ? multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 23:32, 5 Februarie 2012
Ares_3 a scris:

Parerea mea este ca nu - neavand viza, oricand puteti fi expulzat. Practic stati ilegal pe teritoriul Egiptului.

Mai bine sunati la consulat:
Telefon direct Sectie Consulara: (00202) 2735.53.26

[ link extern ]

Oricand puteti fi expulzat neavand viza.
Sunati la consulat pentru a gasi o solutie concreta provizorie.
In mod normal solutii juridice trebuie sa existe in orice situatii de acest gen insa depinde de cum apreciaza consulatul...
Consulatul nu poate sa-l ajute sa-si reglementeze statutul si nici sa impiedice returnarea sau expulzarea.

@Ares_3: a fost vina mea ca n-am raspuns mai detaliat in primul mesaj, dar eram in criza de timp. :coffee:
imi pare rau dar abia cum am intrat pe site .. am pasaport simplu temporar.. la rubrica domiciliu este specificat judetul de domiciliu din Romania.. deci sa inteleg ca nu va fi o problema daca solicit schimbarea paaportului chiar daca am viza expirata pentru ca eu figurez cu domiciliu in Romania... ? oricum ma gandeam ca daca nu se poate sa il schimb sa-l declar pierdut .. multumesc si inca o data scuzele mele
Foarte tare! Dupa ce ne-am batut capul pentru problema dvs. mergeti si declarati-l pierdut. Poate ca asa obtineti actele mai repede. :luck::) Cum de nu s-a gandit nimeni la asta. #-o Probabil ca nu aveti nici cartea de identitate la dvs. Sigur veti primi pasaport fara sa aveti acte.
Ultima modificare: Duminică, 5 Februarie 2012
Justitiarul71, utilizator
Da, puteti sa va reinnoiti pasaportul. La solicitarea pasaportului cu domiciliul in Romania nu este necesara dovada sederii legale in strainatate. Trebuie sa prezentati pasaportul care expira si CI valabila. Daca este CI provizorie, trebuie sa prezentati si certificatul de nastere. Declararea pierderii pasaportului nu v-ar ajuta in nici un fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletinul si pasaportul sunt expirate, locuiesc la londra si am vacanta planificata pentru turcia in iunie camdelasator camdelasator Am planificat o vacanta in Turcia inca de anul trecut, deja este platita. Eram constient ca imi expira actele de calatorie dar am aplicat pentru cetatenie ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere lorry10 lorry10 Buna ziua, doresc sa stiu cum pot proceda pt eliberarea pasaportului copilului meu in varsta de opt ani daca ne-am schimbat domociliul.Exista vreo ... (vezi toată discuția)
Refuz de a elibera carte de identitate ntgheorghe@yahoo.com ntgheorghe@yahoo.com Buna ziua, Am depus documentele la circa de politie din sectorul meu pentru reinnoirea cartii de identitae pentrul motivul \'expirare\'. Cind m-am dus ... (vezi toată discuția)