avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate

Buna ziua,
as dori sa ma lamuriti, daca se poate, despre modul de completare al unui titlu de proprietate al socrului meu, eliberat in 2002 pe baza Legii 1/2000.
In fapt, in titlu este inscris numele socrului, el fiind si singurul care a depus cerere de restituire a terenului mostenit de la tatal sau, dar apare inscris si numele surorii sale (gresit - cu o litera schimbata) chiar sub textul "Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor .... emite urmatorul" si deasupra titlului "TITLU DE PROPRIETATE", nume scris cu litere mai mici.
Este corecta aceasta inscriere pe un titlu de proprietate? Precizez ca pe verso este trecut doar numele socrului, caruia i se atribuie intreaga suprafata a terenului solicitat. Daca nu este corect, ce-am putea face pentru corectarea titlului de proprietate?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Mai precizez ca la data eliberarii TP sora socrului era decedata de cativa ani.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 22:29, 23 August 2011
trebuie să vă adresați instituției care a eliberat titlul de proprietate cu o cerere scrisă ptr a putea avea o dovadă ptr acest demers, și în funcție de răspunsul lor ( sunt obligați să vă rezolve problema și dacă nu să vă răspundă în scris motivul ptr care nu vă pot rezolva problema), dacă este o greșeală de tipărire vor fi de acord să vă elibere un alt înscris, în caz contrar aveți deschisă calea în justișie, ptr modificare titlul, nulitate titlul - absolută sau parțială.
socru si sora socrului au dobandit dreptul de proprietate in calitate de mostenitori ai titularului dreptului de proprietate?
Da, socrul si sora sa sunt mostenitorii tatalui lor.
Nedumerirea mea este referitor la modul de completare a TP, de ce a fost trecut numele surorii undeva intr-un colt de pagina, cu litere mici, si nu la rubrica "cetateanul..." , desi aceasta n-a facut cerere si nici copiii ei. TP nu trebuia eliberat doar pe numele celor care au facut cerere de restituire a terenului?
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
ana-cer, moderator
legea fondului funciar specifica clar ca vor fi trecuti pe titlu doar cei care au facut cerere. sora socrului dvs nu ar trebui sa fie trecuta pe titlul daca nu a formulat cerere. doar prin instanta se poate rezolva problema.
Am facut cerere la Prefectura pentru a obtine copia cererii de restituire a terenului. Cererea a fost scrisa de socrul meu in martie 1991 si a mentionat-o si pe sora lui (atunci aceasta traia) in calitate de mostenitor al tatalui lor, dar are doar semnatura lui. Titlul s-a eliberat in 2003, am verificat la notar ca este corect inscrisa si sora in titlu. Procesul verbal de punere in posesie nu este semnat de nimeni din partea surorii sale. N-ar fi trebuit sa fie si alta cerere mai "recenta", adica dupa aparitia Legii nr.1/2000?
O parte din teren urmeaza sa fie expropriata si astfel sa obtinem ceva despagubire. Cum se va incasa aceasta? Banuiesc ca este nevoie de succesiune dupa tatal lor, iar copiii surorii au nevoie si ei de succesiune dupa mama lor.
Cei doi fii ai socrului meu au facut succesiunea dupa tatal lor, dar in certificatul de mostenitor este trecuta intreaga suprafata din TP (desi pe TP apare si sora decedata intre timp). Nu este oare vreo greseala?
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Anulare titlu de proprietate ContSters116348 ContSters116348 reclamantul poate cere anularea T.P. dacă nu este unic mostenitor,sunt 7 frati iar mostenirea nu a fost dezbătută,pe o suprafata pe care parintii i-au dat-o ... (vezi toată discuția)