avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e posibil asa ceva?

deci nu stiu de unde sa incep.... bunica mea vrea sa vanda teren.(loc de casa) acum 3 ani a venit un cumparator sa oferit sa faca el actele necesare cu conditia sa ii vindem lui. el nu stia ca in mom cand sau facut actele prin anii 90 locul acela era trecut proprietatea statului si nu a noastra. sa oferit sa faca si acele acte- judecata etc in schimbul unui antecontract sa zic asa- ca noi nu o sa vindem nimanui terenul . problema e alta.:
1) dureaza de 3 ani! adica din octombrie-noiembrie sa terminat judecata sau ce o fost dar actele la notar una alta nu vin!
2) antecontractul acela nu are un fel de termen de valabilitate sa zic asa... cumparatorul e plecat in sua si nu da niic un semn de viata!
va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:14, 12 August 2011
Problema Dvs este putin cam complicata pentru a putea fi lamurita doar din ceea ce expuneti pe forum.Fara o analiza atenta a unor elemente esentiale nu puteti primi un raspuns cert.
până una alta, nu am înțeles dacă sunteți sau nu proprietari.dacă aveți un titlu de proprietate, atunci acel antecontract încheiat, nu valorează decât ca o promisiune de vânzare cumpărare. puteți face o notificare către cumpărător ptr a încheia actul în formă autentică, sau puteți promova în instanța de judecată, o acțiune în constatare ca valabilă a vânzării și pronunțarea unei hoitărâri care să țină loc de act autentic, ori, rezoluțiunea contractului ptr neîndeplinirea obligațiilor asumate în contract de către cumpărător. consultați și un avocat.
din anul 1920 pamanul este al familiei mele.. dupa desfiintarea regimului comunisti cineva sa oferit sa ne faca actele pe pamant. casa e proprietatea noastra, insa gradina, impreuna cu terenul e ra proprietatea statului. cu chiu cu vai cumparatorul ce e unde e areusit sa ne duca cu zaharelul pt ca ne-a amagit de multe ori ca e gata judecata si cand colo anul trecut abea sa finalizat! prietenul lui avocatul nea sunat sa ne zica , ca am reusit. faza cu notarul finalizarea actelor etc trebuia facuta sau terminata pt ca am inteles ca merge repede. in atentecontract neam inteles la suma. acum el nu zice nimic- pt ca se stie ca a scazut pretul, dar avocatul nea zis ca ne da in 2 ture. eu las contacta e avocat dar vreau sa stiu cum sa ii spun si ce sa ii spun. daca acel antenctract e valabil daca imi voi lua banii etc. de aceea vam intrebat pe dumneavoastra
asteptati finalizarea dosarului si in urma lui veti primi o hotarare care va tine loc de act de proprietate asupra terenului si bunica dvs va putea sa vanda acel teren. daca cel cu care a semnat bunica dvs antecontractul nu se va prezenta sa cumpere terenul la notariat, dupa ce veti avea hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, atunci va trebuie promovata actiune in instanta care sa aibe ca obiect rezilierea antecontractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in proprietate fara carte funciara ContSters96141 ContSters96141 Am o problema: Bunicul meu, unicul proprietar pe titlu al unor terenuri agricole, vrea sa treaca pe numele meu si al mamei 2 parcele de teren. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Cadastru fara act de proprietate ? visinescu visinescu Se poate face cadastru si intabulare pentru un teren cu 2 proprietari ( 2 frati care au mostenit terenul)? care sunt actele necesare ? se poate realiza si fara ... (vezi toată discuția)
Succesiune euc euc Bunica mea a vandut un teren fara acte legalizate la notar, ci doar cu act de mana si martori. Cel care a "cumparat", a construit pe acel teren, iar acum in ... (vezi toată discuția)