avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Bunica mea a vandut un teren fara acte legalizate la notar, ci doar cu act de mana si martori. Cel care a "cumparat", a construit pe acel teren, iar acum in urma decesul bunicii mele, matusa doreste sa realizeze legalizarea vanzarii terenului. Trebuie deschisa succesiunea si ca urmare mi-a cerut sa renunt la toate drepturile ce-mi revin ca mostenitor. Eu nu voi ceda drepturile mele fara a fi despagubita. Ideea este ca as vrea sa-l dau in judecata si pe cel care a construit pe acel teren si vreau despagubiri si de la acesta. Am sanse sa castig un astfel de proces?
Multumesc anticipat celor care-mi vor oferi un raspuns.
Expunerea situatiei este sumara.Nu ai spus ce s-a intamplat cu bunicul tau , daca mai traieste , cand a decedat , dupa cine vii tu la succesiunea bunicii , cand a decedat cel pe care il reprezinti? Cert este ca terenurile se vand numai prin acte autentice . Al cui a fost terenul acesta ?
Bunicul meu a decedat in urma cu 24 ani, impreuna cu bunica au avut 3 copii. Terenul a apartinut bunicului nostru. Eu si fratele meu suntem mostenitorii unuia dintre cei 3copii. Tatal nostru a murit si el in urma cu 14 ani, iar eu nu am cunostinta de efectuarea vreuneia dintre succesiuni ( dupa tata sau bunic). Totusi dupa bunic e posibil sa fi existat o succesiune deoarece mama spune ca tatal meu ar fi renuntat la drepturile sale in favoarea bunicii mele. Nu cred ca totusi aceasta renuntare sa o fi facut-o la notariat. Nu cunosc prea multe detalii deoarece in familie nu s-a discutat niciodata acest subiect. Nu stiu care-i procedura ce va fi aplicata si ce ar trebui eu si fratele meu sa facem pentru ca nu vrem sa-i cedam matusii noastre, partea care ne revine. Oricat ar fi ea. Multumesc pentru implicarea dvs in aceasta problema si contez in continuare pe sprijinul celor ce au cunostinta de procedurile privind aceasta situatie.
Multumesc!
in mod normal tu si fratele tau veniti la mostenire prin reprezentare si veti lua cota parte din ceea ce revenea tatalui vostru. cum tu nu stii ce acte s-au facut de la moartea bunicului incoace cel mai bine ar fi sa te interesezi la un notar care iti va oferi solutia cea mai buna.
Multumesc pentru solutie. Voi tine cont de acest sfat.
terenurile nu se pot vinde decat prin act autentic. sanctiunea este nulitatea absoluta!!! deci cumparatorul s-ar putea sa fie in situatia ca a construit pe terenul proprietatea familiei voastre :D

daca tatal tau a renuntat la succesiune nu mai poti veni nici tu la mostenire prin reprezentare. dar daca renuntarea nu s-a facut prin act autentic, nu este nici o problema. renuntarea la mostenire nu este valabila decat daca e data in forma autentica.

nu am retinut cand a murit bunica. daca au trecut 6 luni, deja nu mai puteti renunta la mostenire....

se pot face certificatele de mostenitor pt toti cei care au decedat. mergi la un notar cu certificatele de deces, cu cele de nastere ale mostenitorilor, de casatorie eventual si daca mai este nevoie, iti va spune notarul ce sa mai aduci. va verifica notarul daca s-a mai deschis procedura succesorala(nu mai este nevoie sa obtii tu certificatul ca nu s-a mai dezbatut succesiunea) si daca nu...face certificatul de mostenitor.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2006
dianab2000, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere sub semnatura privata laci72 laci72 Buna seara am o intrebare si multumesc anticipat daca raspunde cineva stiind raspunsul sigur.Tatal meu a decedat anul trecut suntem 3 frati mostenitori pe o ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren ContSters194995 ContSters194995 O intrebare: am cumparat un teren de la niste rude. Terenul este pe numele bunicului mort demult, nu s-a facut succesiune, nu s-a facut iesire din diviziune. ... (vezi toată discuția)
Doresc sa fiu ajutat de un avocat din bucuresti pixuletz pixuletz Buna ziua. Avand in vedere ca parintii mei au decedat succesiv amandoi si am ramas singur, sora tatalui meu si rudele ei de gr 1 nu mi-au oferit actele ... (vezi toată discuția)