avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Garantie gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Garantie gestiune


Stiu ca s a mai pus aceasta intrebare pe undeva pe forum insa nu am inteles concret cum sta treaba.Sint angajat ca si conducator troleibuz in cadrul regiei de transport local si de curind ni s-a adus la cunostinta ca ni se va retine incepind cu Septembrie din salariu suma aproximativa 150 Ron drept garantie.Nu se specifica in mod clar garantie pentru ce.
Mentionez ca nu sint angajat cu functie de gestionar...doar conduc acel troleibuz,nu am o masina anume pe inventar..conduc masina care mi se repartizeaza in ziua respectiva..nu avem in vinzare bilete de calatorie..nu am carduri pentru alimentare cu combustibil.
Au fost aduse la sectie formulare tip de contract de garantie in care sint mentionate prevederile legii 22/1969. si in care este specificat faptul ca cer sa mi se retina garantie fara a se specifica pentru ce.
Aceasta lege 22/1969 din ce am citit eu se refera la bunuri mobile si imobile pe care gestionarul le primeste ,patreaza si administreaza ...or eu nu administrez bunul respectiv.
Aceasta lege nu a fost modificata din 1969 pina in prezent? pentru ca nu prea e de actualitate.
Astept raspunsuri avizate..va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaibocancea , utilizator 16:44, 14 August 2011
Intr-adevar, Legea nr.22/1969 se refera la gestionari ... in speta, dvs ar trebui sa va dea in gestiune o masina pe inventar ... totusi , daca vi se incredinteaza un troleibuz fara a semna ca il aveti pe inventar asa nu inseamna ca nu-l aveti in custodie ... pe perioada cat va desfasurati activitatea cine trebuie sa aibe grija de aceasta masina? .. din cate stiu eu , cel care o conduce.

Pentru a preveni recuperarea eventualelor prejudicii aduse acestei masini, se pare ca angajatorul a dispus oprirea de garantii materiale .. parerea mea este ca angajatorul a procedat corect.
Freeelis....multumesc pentru raspuns.Ideea e ca pentru cazurile de accident masina are asigurare Casco,iar pentru interior .....este nelogic sa raspund eu pentru ceea ce fac calatorii in salon..nici nu ai cum controla...sint montate camere de filmat.Pentru postul de conducere(bord,butoane..etc)...nu lucrez cu aceeasi masina in fiecare zi ,iar la plecare in traseu nu mi se preda masina prin vreo formalitate in asa fel incit sa se poata dovedi cine produce disrugerea bunului. Alimentarea cu combustibil nu o facem noi..exista persoana desemnata..si in plus masina poate fi pornita de catre oricine,nu are un sistem care sa nu permita acest lucru.
In fine....multumesc inca o data pentru raspuns...astept in continuare si alte pareri..
O zi buna va doresc.
@ mihaibocancea
Ati incercat sa vedeti care este punctul de vedere al angajatorului dvs , referitor la solicitarea de a se constitui garantii? ... ce l-a determinat sa faca asa ceva , in conditiile expuse de dvs in mesajele anterioare?

Chiar daca masina are Casco se poate angaja raspunderea juridica a conducatorului auto daca accidentul s-a produs din vina acestuia.

1. Incercati sa vorbiti si cu juristul unitatii si sa va spuna care este cadrul legal in baza caruia angajatorul procedeaza asa.
2. Nu este suficient sa spuna "legea 22/1969" ci sa precizeze articolul in baza caruia vi se retine garantia.
3. Este o ilegalitate sa va ceara dvs. sa solicitati in scris retinerea garantiei. Aceasta se retine de catre angajator, daca este legal, fara sa vi se ceara consimtamantul.
4. Legea 22/1969 actualizata o puteti citi pe
[ link extern ] /
Freelis

[q@mihaibocancea
Ati incercat sa vedeti care este punctul de vedere al angajatorului dvs , referitor la solicitarea de a se constitui garantii? ... ce l-a determinat sa faca asa ceva , in conditiile expuse de dvs in mesajele anterioare?

Chiar daca masina are Casco se poate angaja raspunderea juridica a conducatorului auto daca accidentul s-a produs din vina acestuia.]




Dialog cu angajatorul nu se poate purta pentru ca nu vor sa ofere nici un fel de detaliu ..de explicatie...Sint perfect de acord sa platesc in cazul in care lovesc masina din vina mea,in acest sens pot incheia o asigurare de risc profesional.
.In plus pe linie de sindicat nu este posibil o discutie de genul intrucit pe toate sectiile liderii de sindicat sint si sefii directi ai nostri(sef coloana)



Alte discuții în legătură

Garantie cosminia cosminia Buna ziua, am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute. Care este legea (daca exista ) prin care se opreste garantie salariala in cazul ... (vezi toată discuția)
Exista vreo reglementare in acest sens? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In magazinul nostru,inainte de primul val de concedieri,supravegherea,gestionarea unui raion de 450 metri patrati era asigurata de 6 lucratori gestionari in 2 ... (vezi toată discuția)
Gestionari - se retine garantie psihologului coordonator? marza_alexa marza_alexa Caz concret. Unui psiholog coordonator la un centru de zi pentru persoane cu handicap, din cadrul Serviciului de Asistenta Sociala, angajat pe postul de ... (vezi toată discuția)