avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Gestionari - se retine garantie psihologului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Gestionari - se retine garantie psihologului coordonator?

Caz concret. Unui psiholog coordonator la un centru de zi pentru persoane cu handicap, din cadrul Serviciului de Asistenta Sociala, angajat pe postul de psiholog de aproape 4 ani, i se pot retine garantii din salariu pentru gestiune? Mentionez ca pana acum nu s-a pus problema semnarii unui contract de gestiune, iar din cate stiu eu, gestionarul trebuie sa fie angajat special pentru acest post. Are dreptul institutia sa oblige un coordonator de centru sa garanteze ca si gestionar pentru bunurile date in folosinta centrului respectiv, avand in vedere ca, din cate stiu eu, persoana respectiva nu are in fisa postului prevederi privind gestiunea. Am citit Legea nr 22 din 1969 privind angajarea gestionarilor dar nu m-am lamurit foarte bine. Sper ca ma puteti ajuta dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:13, 7 Aprilie 2009
Gestionar, in intelesul prezentei legi, este acel angajat care are ca atributii principale de serviciu primirea, pastrarea si eliberarea de bunuri aflate in administrarea, folosinta sau detinerea, chiar temporara indiferent de modul de dobindire si de locul unde se afla bunurile.
Avnd in vedere faptul ca functia de psiholog nu presupune ca atributii principale primirea pastrarea etc. consider ca nu i se pot retine garantii acestei persoane.
Eu cred ca aici nu se solicita garantie pentru functia sau atributiunile psihologului ci pentru aceea de " coordonator de centru" asa cum s-a aratat mai sus. Ca si coordonator de centru poate are in subordine mai multi oameni, activitate de conducere, de gestionare a unui patrimoni. Asa se pot sloicita garantii si pentru cenzori chiar daca nu sunt gestionari. Un inginer poate sa constituie garantie pentru aparatura, inventarul ce-l are si-l foloseste in activitate, fara a avea functia de gestionar. Unui conducator auto (sofer) poate sa i se solicite garntii materiale pentru a munci pe masina firmei fara a fi gestionar. Exemplele pot continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzarea preluarii gestiunii BleRux BleRux Sunt angajat ca medic si am in subordine mai multi asistenti medicali. Directorul unitatii vrea sa ma oblige sa preiau eu gestiunea sectiei ,lucru care nu se ... (vezi toată discuția)
Gestiune sch sch Am o functie de baza anume, si am primit, ca sarcina suplimentara functiei de baza, [b]si gestiunea[/b], pentru care am semnat o decizie. Primesc in plus 10% ... (vezi toată discuția)
Director = gestionar al bunurilor unitatii ? oanaportar oanaportar - directorul unitatii are Contract individual de munca - in unitatea pe care o conduce exista mai multe bunuri 1. - directorul unitatii are calitate de ... (vezi toată discuția)