avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de servitute

In urma cu un an am cumparat un teren, liber de sarcini, insa de curand am aflat faptul ca, cineva are drept de servitute pe terenul meu in acest sens existand o hotarare pe care respectivul ,,mi-o flutura pe sub nas,, spunandu-mi ca el poate trece cand vrea pe terenul meu fie ca imi convine fie ca nu. Persoana are un comportament arogant, imi aduce injurii si pagube pe teren, motiv pentru care va rog sa imi dati un sfat, nu stiu cum sa procedez in situatia de fata. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:59, 12 August 2011
Daca are o hotarare judecatoareasca are servitute de trecere si nu aveti dreptul de ai incalca servitutea dar il puteti obliga la plata unor despagubiri pentru servitutea de trecere.

Transmitetii o notificare prin executor judecatoresc sa va plateasca o despagubire pentru pagubele pe care vi le pricinuieste. Daca nu este de acord initiati o actiune in instanta.

Gasiti un model de actiune la [ link extern ]
Va multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra, o sa fac exact cum mi-ati spus.
Despagubirea se calculeaza in functie de valoarea metrului patrat in zona la care va recomand sa adaugati 10%.
Ultima modificare: Vineri, 12 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare a drumului de acces HATI HATI Am un vecin care intra pe proprietatea sa folosindu-se de un drum de acces care imi strabate de circa 20 de ani proprietatea pe o portinue de 20-25m cu o ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila valabila irinu irinu Buna seara . In anul 1971 printro hotarare judecatoreasca defin.si irevo.sa stabilit anularea unei servituti de trecere pe motiv ca terenul care avea ... (vezi toată discuția)
Utilitatile altora pe terenul meu batzik batzik Am un teren pentru care doresc sa fac un puz. Problema mea e urmatoarea: Vecinii si-au tras utilitatile prin el, si acum imi cer sa le donez bucata pe care ... (vezi toată discuția)