Buna seara,am o mica problema ,va rog sa ma ajutati daca se poate!Sunt somera de 2 luni(somaj+oug 116).As dori sa-mi deschid un PFA si sa lucrez pe baza de comision.Va rog sa-mi spuneti daca in aceste conditii mai beneficiez de somaj si oug116?Sau care ar fi modalitatea de a munci cu acte in regula fara sa-mi pierd aceste drepturi? MULTUMESC!
Ati putea sa-mi dati mai multe detaliii(o lege, un act normativ pe care sa ma bazez),pentru ca cei de la somaj mi-au spus ca orice venit in plus imi anuleaza somajul si venitul de completare. Multumesc!
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca: Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
... Art. 33.1. - Valoarea indicatorului social de referinta este de 500 lei.
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002: Art.15
...
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ?i/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
3. Cand mai primiti raspunsuri de acest gen de la functionarii institutiilor statului sa cereti si baza legala a raspunsurilor lor. S-ar putea ca unii sa nu cunoasca legile.
Somaj
VeroRAM
Buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)