buna seara.astazi am patito rau...am coborat din casa sa iau portofelul din masina (il uitasem la vedere) m-am urcat in masina am inchis usa,am luat portofelul si cand sa cobor am deschis usa si bummmmmm un biciclist a intrat in usa mea ,a cazut de pe bicicleta si-a spart barbia.o plaga de 4-5 cm.am chemat .salvarea,a venit si politia,smurd ..lume ca la circ ..etc.am fost la spital cu politia dupa biciclist,acolo l-a cusut 3-4 copci si ia dat drumul acasa.
acum politistul mi-a spus ca nu-mi ia permisul pentru ca nu conduceam ,masina statea pe loc cu motorul oprit.mi-a spus sa ma inteleg cu el pentru a nu cere daune.vrea 500 euro.X-(ce sa fac?sa-i dau?ce pot pati maxim?
Nu stiu daca in cazul acesta se poate folosi RCA-ul. Sunati la asigurator si vedeti care sunt conditiile in care puteti folosii RCA-ul si daca merge il puteti despagubii prin RCA.
Daca s-a intamplat pe strada ( daca masina era parcata in afara carosabilului , daca l-ati lovit in timp ce el circula reglementar pe strada este accident de circulatie ).
Incercati sa va impacati , poate in urma unei intelegeri ajungeti la o suma mai mica .
Oficializati intelegerea la un notar , persoana vatamata , trebuind sa declare ca nu mai are alte pretentii si apoi la politie se va lua act de intelegerea partilor , urmand a se inlatura raspunderea dvs penala.
acum am venit de la politie.mi-a dat toate actele inapoi,fara amenda,proces verbal,nimic.i-am dat parti vatamate copie dupa rca.daca isi scoate certificat medico-legal si depune plangere penala,pot scapa cu amenda administrativa?sau amenda penala?stiu ca cea penala se trece in cazier.precizez ca sunt la prima abatere penala,sunt tata a 2 copii minori.care este perioada maxima in care partea vatamata poate depune plangere penala?