avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala

buna seara.astazi am patito rau...am coborat din casa sa iau portofelul din masina (il uitasem la vedere) m-am urcat in masina am inchis usa,am luat portofelul si cand sa cobor am deschis usa si bummmmmm un biciclist a intrat in usa mea ,a cazut de pe bicicleta si-a spart barbia.o plaga de 4-5 cm.am chemat .salvarea,a venit si politia,smurd ..lume ca la circ ..etc.am fost la spital cu politia dupa biciclist,acolo l-a cusut 3-4 copci si ia dat drumul acasa.
acum politistul mi-a spus ca nu-mi ia permisul pentru ca nu conduceam ,masina statea pe loc cu motorul oprit.mi-a spus sa ma inteleg cu el pentru a nu cere daune.vrea 500 euro.X-(ce sa fac?sa-i dau?ce pot pati maxim?
Nu stiu daca in cazul acesta se poate folosi RCA-ul. Sunati la asigurator si vedeti care sunt conditiile in care puteti folosii RCA-ul si daca merge il puteti despagubii prin RCA.
nu stiu daca este accident de circulatie .nu conduceam masina.
Daca s-a intamplat pe strada ( daca masina era parcata in afara carosabilului , daca l-ati lovit in timp ce el circula reglementar pe strada este accident de circulatie ).
Incercati sa va impacati , poate in urma unei intelegeri ajungeti la o suma mai mica .
Oficializati intelegerea la un notar , persoana vatamata , trebuind sa declare ca nu mai are alte pretentii si apoi la politie se va lua act de intelegerea partilor , urmand a se inlatura raspunderea dvs penala.
acum am venit de la politie.mi-a dat toate actele inapoi,fara amenda,proces verbal,nimic.i-am dat parti vatamate copie dupa rca.daca isi scoate certificat medico-legal si depune plangere penala,pot scapa cu amenda administrativa?sau amenda penala?stiu ca cea penala se trece in cazier.precizez ca sunt la prima abatere penala,sunt tata a 2 copii minori.care este perioada maxima in care partea vatamata poate depune plangere penala?
Daca veti ajunge la o intelegere cu partea vatamata , inclusiv prin RCA , raspunderea dvs penala va fi inlaturata.

Alte discuții în legătură

Accident masina, consecinte succre succre Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima predadan predadan am fost protagonistul unui accident de circulatie cu istoric ciudat .am fost lovit intr-o intersectie de o alta masina cand faceam la stanga .problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu vatamarea unui biciclist pe trecere danielbox4 danielbox4 Buna seara. Numele meu este Daniel Alexandru si in 21.09.2011 am accidentat un biciclist care se angajase sa traverseze trecerea de pietoni pe bicicleta(desi ... (vezi toată discuția)