avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent!!!Schimbare domiciliu bebelus (parinti ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent!!!Schimbare domiciliu bebelus (parinti necasatoriti)-unde si cum?

Buna ziua,

Cum se procedeaza la schimbarea domiciliului unui bebelus (mai mic de o luna)? La inregistrarea actului de nastere am dat o declaratie impreuna cu tatal copilului pentru stabilirea domiciliului, insa am dori sa schimbam domiciliul.
Avand in vedere ca nu suntem casatoriti, dar consimtim la schimbarea domiciliului, cum se procedeaza? La ce institutie vom merge?

Este o urgenta. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: popei , utilizator 18:24, 14 August 2011
La serviciul de stare civila la care ati inregistrat nasterea si unde ati dat declaratia de stabilire a domiciliului.
Desi domiciliul unui minor e la domiciliul parintilor si nu rezulta din nici un act al copilului.
Conform legii, domiciliul minorului este la părinţii săi sau la acela dintre părinţi la care el locuieşte statornic.Este vorba despre domiciliul legal , pe care minorul nu îl poate schimba nici atunci când dobândeşte capacitate restrânsă de exerciţiu( de la 14 ani), de unul singur, ci doar cu apobarera autorităţii tutelare.
Evident că bebeluşul dacă locuieşte cu dvs. , acolo îşi are şi domiciliul.
popei a scris:

Buna ziua,

Cum se procedeaza la schimbarea domiciliului unui bebelus (mai mic de o luna)?

Nu se procedeaza in nici un fel. Va mutati unde doriti si gata...

Am citit ordonanta de guvern prin care s-au modificat conditiile privitoare la indemnizatia de crestere copil. Problema domiciliului copilului nu am ridicat-o inutil. Domiciliul am ales la nasterea copilului sa il stabilim la domiciliul tatalui. Cum eu nu am domiciliul acolo si nici viza de flotant nu imi pot face, v-am intrebat pentru ca imi pun problema daca indeplinesc conditia de "a locui cu copilul".

Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns mai implicat.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capacitatea de exercitiu deplina ? poena poena Daca o minora naste ,dobandeste prin aceasta capacitatea de exercitiu deplina ? Exemplu : O minora de 15 ani naste un copil nefind casatorita , copil al ... (vezi toată discuția)
Buletin la 14 ani irinafelena irinafelena Buna ziua,am un copil de 14 ani caruia trebuie sa i fac buletinul.Sunt divortata iar in sentita de divort (custodie comuna) e stipulat faptul ca in termen de 6 ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un major si o minora slliver slliver Daca se poate infaptui casatoria intre un major si o minora fara consintamantul parintilor? Mai ales ca : Minorul dobândeşte, prin căsătorie, ... (vezi toată discuția)