avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de propietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de propietate

Parintii mei au casa construita pe un teren ampartit ca si propietate cu un var al mamei mele.Cum pot ei sa-l scoata din dreptul de propietate a partii lui ,pt a face act de vinzare cumparare la unul dintre noi copii lor.Cu multumiri.
Trebuie sa facă ieşirea din indiviziune .Acest lucru nu presupune ca parinţii dvs. să îl scoată pe var din proprietate, ci să devină fiecare dintre ei proprietar pe cota de proprietate care i-ar reveni .Conform prevederile art. 728 Cod civil,nimeni nu poate fi obligat să rămână în indiviziune.
Să meargă împreună la notar dacă se înţeleg , pentru a rezolva problema , dacă nu se înţeleg trebuie să meargă în instanţă.
legally_aid a scris:

Trebuie sa facă ieşirea din indiviziune .Acest lucru nu presupune ca parinţii dvs. să îl scoată pe var din proprietate, ci să devină fiecare dintre ei proprietar pe cota de proprietate care i-ar reveni .

Eu zic ca fiecare este proprietar pe cota lui. Nu trebuie sa devina.

Chestiune de exprimare. Nu pe cota lui trebuie sa devina fiecare proprietar prin iesirea din indiviziune, ci pe o suprafata determinata in materialitatea ei.
themis, mulţumesc pentru clarificare.Fără îndoială că exprimarea mea se cerea a fi ceva mai explicită.Dar poate că răspunsul meu a lămurit userul macar atât cât să ştie ce are de făcut, chiar dacă nu-i va spune notarului că ,,doreşte să devină proprietar pe o cotă determinată în materialitatea ei,, :innocent:
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 August 2011
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de legal este? avvalentina avvalentina Cat de legala este instrainarea prin act autentic a unei cote ideale de 50% dintr-un imobil ,[b]fara existenta cadastrului pentru acea cota[/b] , ci doar pe ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren in indiviziune energising energising Buna ziua. Parinti mei, in urma cu aproximativ 10 ani a vandut etajul casei si odata cu aceasta a vandut in indiviziune si 1000 mp din teren (total 3000mp), ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune dorel_santi dorel_santi bunica mea care a decedat, a primit un teren arabil in indiviziune cu alte 2 cumnate, cum pot sa ies din indiviziune, a doua problema este ca cumnata lui ... (vezi toată discuția)