avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se poate iesi din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se poate iesi din indiviziune

bunica mea care a decedat, a primit un teren arabil in indiviziune cu alte 2 cumnate, cum pot sa ies din indiviziune, a doua problema este ca cumnata lui bunica care mai traieste, nu vreau sa auda de asa ceva, adica sa iesim fiecare din indiviziune, sper ca m-am exprimat bine, exista o cale legala, ca s-o fortez sa ies din indiviziune, ca sa pot vinde partea ce revine de la bunica
Cel mai recent răspuns: dorel_santi , utilizator 13:31, 10 Noiembrie 2006
Art. 728. - Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Un coerede poate oricand cere imparteala succesiunii, chiar cand ar exista conventii sau prohibitii contrarii.
Se poate face invoire pentru suspendarea diviziunii pe termen de cinci ani. Dupa trecerea acestui timp, invoirea se poate reinnoi.

daca nu vrea partaj voluntar poti iesi din indiviziune prin instanta
inca o intrebare, primaria nu putea sa dea la fiecare titlul de propietate in parte, fara a fi in indiviziune, de ce a trebuit aceasta metoda, care zic eu ca este complicata
Primaria, presupun, a dat un titlu de proprietate pe care sunt trecute toate 3.
Ca sa iasa din indiviziune si sa se stabileasca exact intinderea drepturilor ce le revin trebuie sa mearga la un notar. Notarul, pe baza documentelor, imparte legal ce li se cuvine. Daca nu vor sa mearga la notar atunci nu aveti decat calea instantei.
Dvs puteti vinde cota parte ideala care vi se cuvine si in starea de fata dar cel care va cumpara va fi in continuare in indiviziune cu cele 2 matusi ale dvs si nu stiu daca ii convine...
deci se poate vinde si daca sunt in indiviziune, e bine si asa, nu am stiut, dar vorba ta, nu stiu cine se va incurca in indiviziune cu cele 2 matusi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Szilagy Szilagy Suntem 3 parti implicate intr-un proces datorita unei succesiuni.Una din parti cere iesirea din indiviziune iar celelalte 2 nu sunt de acord.Se poate cere ... (vezi toată discuția)
Pastrarea indiviziunii Am obtinut parte dintr-un imobil printr-o mostenire. Pot sa impiedic iesirea din indiviziune (si astfel sa trebuiasca acordul meu in caz de vanzare)? Am mai ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor! MOCANU OANA MOCANU OANA Mama mea are o casa de la bunica ei, dar ea are doar o parte din casa, partea care a cumparat-o de la bunica,bunica avea doi copii dintrecare unul e mort.Cel ... (vezi toată discuția)